x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina. Marea Britanie a finalizat instruirea militarilor ucraineni pe tancurile Challenger 2

Război în Ucraina. Marea Britanie a finalizat instruirea militarilor ucraineni pe tancurile Challenger 2

de Redacția Jurnalul    |    27 Mar 2023   •   22:00
Război în Ucraina. Marea Britanie a finalizat instruirea militarilor ucraineni pe tancurile Challenger 2
Sursa foto: Hepta

Marea Britanie a finalizat instruirea militarilor ucraineni pe tancurile Challenger 2, anunță Ministerul Apărării de la Londra, citat de AFP.

"Regatul Unit trimite tancuri Challenger 2, care vor fi în curând la dispoziţia forţelor armate ucrainene", a transmis instituția, care anterior a decis furnizarea a 14 blindate.

Nu a fost comunicat numărul luptătorilor ucraineni antrenați doar informația potrivit căreia aceștia vor reveni în țara lor. 
"Continuăm să fim alături de ei şi să facem tot ce putem pentru a susţine Ucraina atât timp cât va trebui", a transmis Ben Wallace, ministrul Apărării. 

"Eu mă lupt pentru viitorul meu, pentru viitorul ţării mele şi pentru viitorul familiei mele", a spus unul dintre militari, într-o înregistrare difuzată de instituția britanică. 

De asemenea, Londra antrenează și piloți de vânătoare ucraineni în vederea unei eventuale decizii a NATO de a furniza avioane. 
 

×