x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 224. Ucraina intenționează să elibereze întregul teritoriu al țării, inclusiv Crimeea

Război în Ucraina, ziua 224. Ucraina intenționează să elibereze întregul teritoriu al țării, inclusiv Crimeea

05 Oct 2022   •   06:26
Război în Ucraina, ziua 224. Ucraina intenționează să elibereze întregul teritoriu al țării, inclusiv Crimeea
Sursa foto: Hepta

Miercuri, 5 octombrie 2022, este cea de-a 224-a zi de război în Ucraina.

Update Forțele ucrainene anunță că a avansat în regiunea Lugansk, potrivit guvernatorului Serhii Gaidai, citat de AFP.

"Acum este oficial. Eliberarea regiunii Lugansk a început. Mai multe localităţi au fost deja eliberate din mâinile armatei ruse. Drapelul ucrainean a fost înălţat acolo de forţele armate ucrainene. Noi avansăm datorită forţelor noastre armate", a transmis acesta pe Telegram. Numele localităților nu au fost precizate. 

Mare parte din regiunea  Harkov a fost recucerită de ucraineni. 

De cealaltă parte, președintele rus Vladimir Putin a promulgat, astăzi, legea de anexare a regiunilor ucrainene Lugansk, Donețk, Harkov și Zaporojie la Federația Rusă.

Update Noaptea trecută, trupele ruse au atacat regiunea Nikolaev cu șase drone kamikaze Shahed-136. Toate au fost doborâte de forțele de apărare aeriană, anunță șeful administrației militare a regiunii, Vitali Kim.

Update Rușii continuă atacul asupra regiunii Dnepropetrovsk. Trei localități din raionul Nikopol au fost atacate de sistemele „Grad”. Victime nu au fost înregistrate, anunță șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko.

„În localitatea Krasnogrigorievska, două case au fost distruse, până la 20 au fost avariate. Obuzele rusești au avariat două licee, o biserică, un magazin, o conductă de gaz și linii electrice”, a scris Renicenko pe Telegram.

Ucraina intenționează să elibereze întregul teritoriu al țării, inclusiv Crimeea

Ucraina intenționează să elibereze întregul teritoriu al țării, inclusiv Crimeea, care se află sub ocupație rusă din 2014, a declarat pentru CNN Mihail Podolyak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelensky.

„Noi suntem pentru valorile occidentale. Vrem să eliberăm tot teritoriul nostru. Toate amenințările din partea Federației Ruse nu vor opri Ucraina pentru a ne elibera teritoriul, inclusiv teritoriile ocupate din 2014 (…)”, a spus consilierul.

×
Subiecte în articol: Ucraina