x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 263. Infrastructura critică a orașului Herson a fost distrusă de forțele ruse

Război în Ucraina, ziua 263. Infrastructura critică a orașului Herson a fost distrusă de forțele ruse

13 Noi 2022   •   10:35
Război în Ucraina, ziua 263. Infrastructura critică a orașului Herson a fost distrusă de forțele ruse
Sursa foto: Hepta

Infrastructura critică a orașului Herson a fost distrusă de forțele ruse înainte de retragere, a anunțat Volodimir Zelenski, scrie Reuters.

Update Armata rusă vrea să părăsească orașul Nova Kahovka, unde se află un baraj-cheie pe fluviul Nipru, despre care Moscova spune că este vizat de forțele ucrainene pentru a fi aruncat în aer. Acest lucru va provoca inundații puternice, scrie dpa. 

Pavel Filipciuk, şeful administraţiei pro-ruse, spune că oamenii din serviciul său şi locuitorii oraşului se vor retrage într-un loc sigur. El îndeamnă persoanele care se află pe un perimetru de 15 km să fie pregătite să părăsească oraşul. Aceștia ar urma să se mute în regiunea rusească Krasnodar, unde vor fi cazați în imobile încălzite, vor primi mese regulate şi ajutor financiar de 100.000 de ruble.

Se pare că forțele ucrainene au ajuns în apropierea barajului. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Infrastructura critică a orașului Herson a fost distrusă de forțele ruse înainte de retragere, a anunțat Volodimir Zelenski.

Acesta precizează că autoritățile locale încearcă să restabilească principalele servicii din localitate. 

"Înainte de a părăsi Hersonul, ocupanţii au distrus toată infrastructura critică: comunicaţii, apă, căldură, electricitate. Ruşii de peste tot au acelaşi scop: să umilească oamenii cât de mult posibil. Dar vom reface totul, credeţi-mă", a transmis președintele Ucrainei. 

El a mai spus că forțele ucrainene au preluat controlul în peste 60 de localități din regiune, 
"Poliţia a lansat măsuri de stabilizare. Măsuri de stabilizare sunt în curs în Herson", a anunțat acesta.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: razboi ucraina Rusia Herson