x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 287. Rusia cumpără din Iran sute de drone și rachete balistice

Război în Ucraina, ziua 287. Rusia cumpără din Iran sute de drone și rachete balistice

de Redacția Jurnalul    |    07 Dec 2022   •   12:45
Război în Ucraina, ziua 287. Rusia cumpără din Iran sute de drone și rachete balistice
Sursa foto: Hepta

Război în Ucraina, ziua 287.

Federația Rusă a comandat mult armament din Iran pentru a-și susține atacurile din Ucraina, spune un diplomat de la ONU, sub protecția anonimatului, citat de dpa. 

Forțele ruse vor astfel să se doteze cu drone și rachete balistice. 

''Ştim că Iranul vrea să-şi sporească, în cantităţi semnificative, livrările de vehicule aeriene fără pilot şi de rachete către Rusia. Nu cred că transporturile au fost deja încărcate, dar în mod clar ele au fost comandate'', a spus acesta.

Forțele ruse au lansat drone Shahed-136 asupra infrastructurii critice din Ucraina, deși autoritățile de la Moscova neagă acest lucru. Însă Iranul a confirmat deși nu are voie să livreze armament altor state, potrivit unei rezoluții ONU.

SUA, Marea Britanie, Germania și Franța au cerut Națiunilor Unite o anchetă privind folosirea de armament iranian în Ucraina. 

Totodată, șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, a avertizat Iranul asupra consecințelor exportului de arme către Rusia. 

''Semnalul nostru către Iran este foarte clar. În primul rând, fie vă opriţi, fie vă veţi confrunta cu o serie dintre cele mai grave consecinţe. În al doilea rând, indiferent ce beneficii aveţi de pe urma cooperării cu Rusia prin furnizarea de drone sau alte arme, pentru voi consecinţele negative vor depăşi orice beneficii'', a spus acesta.

 

×
Subiecte în articol: razboi ucraina Rusia drone rachete iran