x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 341. Noi atacuri cu rachete și drone. Rețeaua electrică GRAV afectată

Război în Ucraina, ziua 341. Noi atacuri cu rachete și drone. Rețeaua electrică GRAV afectată

de Redacția Jurnalul    |    30 Ian 2023   •   16:21
Război în Ucraina, ziua 341. Noi atacuri cu rachete și drone. Rețeaua electrică GRAV afectată
Sursa foto: Hepta

Aprovizionarea cu energie a Ucrainei a suferit un „deficit semnificativ" după o serie de noi atacuri cu rachete rusești, au anunțat oficialii ucraineni. 

Forțele ruse au lansat 13 rachete și 15 drone.

Operatorul energetic de stat Ukrenergo transmite că rețeaua electrică „încă își revine" după o serie anterioară de atacuri cu rachete și, prin urmare, producția de energie electrică „nu poate acoperi în totalitate consumul".

Operatorul a mai spus că se lucrează la „refacerea instalațiilor avariate de atacurile inamice".

„Cu toate acestea, după fiecare atac ulterior al rușilor asupra infrastructurii energetice, recuperarea devine din ce în ce mai dificilă și durează mai mult", a precizat operatorul.

Sistemul energetic al Ucrainei a fost supus unor atacuri repetate de la începutul războiului, iar întreruperile de curent electric au devenit un eveniment obișnuit în întreaga țară.

Federația Rusă suplimentează trupele și armamentul din regiunea Kursk, la frontiera din nord-estul Ucrainei

Federația Rusă suplimentează trupele și echipamentul în regiunea Kursk, aflată la granița cu Ucraina, pentru protejarea frontierei și asigurarea securității, a anunțat guvernatorul regional Roman Starovoit, citat de Reuters.

Motivația ar fi că în această zonă au fost lansate atacuri cu obuze de către forțele ucrainene. 

Guvernatorul rus a mai spus că un contingent solid format din forțele armate, gărzi de frontieră şi angajaţi ai agenţiilor statului a fost înfiinţat la Kursk, dar "este necesar să se furnizeze sprijin complet pentru primirea, desfăşurarea şi instalarea unor forţe suplimentare".

Totodată, unele forțe ruse au intrat din această regiune în nord-estul Ucrainei, aflat sub controlul Kievului.

De asemenea, Kievul avertizează că forțele ruse ar putea ocupa această zonă deoarece se desfășoară exerciții militare comune în Belarus. 

O rachetă lansată de forțele ruse a căzut pe un bloc de apartamente din Harkov

O rachetă lansată de forțele ruse a căzut pe un bloc de apartamente din Harkov, anunță guvernatorul regional Oleg Sinegubov. O persoană a murit și alte trei sunt rănite, scrie Reuters.

"Conform informaţiilor actualizate, o persoană a murit în urma loviturii unei rachete ruseşti asupra unei clădiri rezidenţiale. Trei persoane au fost rănite uşor. Din păcate, o femeie în vârstă a fost ucisă. Soţul ei era în apropiere când a avut loc atacul şi, printr-un miracol, nu a suferit răni grave. Etajul al patrulea a fost distrus. Aceasta este o clădire veche. Înţelegem că etajele al doilea şi al treilea au fost grav avariate. Întreaga secţiune a clădirii nu mai este potrivită pentru locuit", a transmis guvernatorul pe Telegram", a scris acesta pe Telegram.

El a mai spus că atacul a vizat districtul central al oraşului.

Salvatorii mai caută o femeie vârstnică, dispărută. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: razboi ucraina Rusia Harcov drone rachete