x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 346. Ofensiva rusă continuă în Donbas. Alertă teroristă în Bolgorod, după bombardarea unei fabrici

Război în Ucraina, ziua 346. Ofensiva rusă continuă în Donbas. Alertă teroristă în Bolgorod, după bombardarea unei fabrici

de Redacția Jurnalul    |    04 Feb 2023   •   16:30
Război în Ucraina, ziua 346. Ofensiva rusă continuă în Donbas. Alertă teroristă în Bolgorod, după bombardarea unei fabrici
Sursa foto: Hepta

Ofensiva rusă în regiunea Donbas continuă spre Liman, Bahmut, Avdiiv și Novopavliv. O fabrică din Bolgorod a fost bombardată de forțele ucrainene.

Accident major la o stație electrică din regiunea Odesa

Premierul ucrainean Denis Shmyhal precizază că au fost stabilite întreruperi urgente de electricitate întrucât situația este „dificilă", transmite Sky News.

"Va fi imposibil să se restabilească rapid alimentarea cu energie electrică", a anunțat și președintele Volodimir Zelenski.

DTEK Odesa Power Grids a informat pe Facebook că acesta este al doilea „accident de mare amploare" care are loc în ultimele 24 de ore.

 Alertă teroristă în Bolgorod, după bombardarea unei fabrici

Autoritățile ruse din regiunea Bolgorod, aflată la granița cu Ucraina, au declarat alertă teroristă după bombardarea unei fabrici, scrie dpa. 

"Un obiectiv industrial civil din Borisovka a fost atacat de forţele ucrainene în timpul nopţii", a transmis guvernatorul, Viaceslav Gladkov, pe Telegram, precizând că trebuie extinsă alerta de amenințare teroristă pe termen nelimitat. Aceasta este o schimbare deoarece până acum puteau fi declarate doar pentru 15 zile. 

În urma atacului, fabrica, aflată la 30 km vest de capitala regiunii, a luat foc. Nu sunt victime umane. Aceasta producea structuri de metal pentru construcții de poduri. 

Vladimir Putin a semnat un decret, în această săptămână, prin care guvernatorii au voie să declare alertă teroristă pe perioadă nedeterminată. Codurile galben și roșu înseamnă că drepturile de circulație ale populației din zonă sunt limitate.

Și regiunile de graniţă Kursk şi Briansk au impus alerte similare în ultimele zile.  

 Ofensiva rusă în Donbas continuă spre Liman, Bahmut, Avdiiv și Novopavliv

Totodată, au fost lansate 20 de lovituri aeriene și 3 lovituri cu rachete asupra infrastructurii din zonele Harkov și Nikolaev. 

Rămâne amenințarea cu rachete asupra întregului teritoriu ucrainean, transmite Statul Major de la Kiev. 

Schimb de prizonieri. Trupurile a doi soldați britanici au fost recuperate de forțele ucrainene

De asemenea, în cadrul unui schimb de prizonieri între cele două părți, desfășurat sâmbătă dimineața, au fost recuperate trupurile a doi voluntari britanici. 

Chris Parry, un antrenor de atletism din Cornwall, se afla pe linia frontului, pentru a evacua civili, când a fost ucis. Confirmarea morții sale a venit săptămâna trecută, după ce el și colegul său britanic Andrew Bagshaw au dispărut în zona orașului Soledar.

„Am reușit să recuperăm trupurile voluntarilor străini decedați, Christopher Matthew Perry și Andrew Tobias Matthew, precum și trupul soldatului voluntar decedat, un ucrainean care a servit în Legiunea străină franceză, Evgheni Olegovici Kulik. Noi continuăm să lucrăm pentru a-i aduce pe toți înapoi", a scris, pe Twitter, Andriy Yermak, șeful biroului președinției ucrainene.

În cadrul schimbului de prizonieri au fost recuperați 116 soldați ucraineni și 63 de militari ruși. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: razboi ucraina Rusia donbas