x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 268. Rusia construiește fortificații în peninsula Crimeea. Lupte în Donbas

Război în Ucraina, ziua 268. Rusia construiește fortificații în peninsula Crimeea. Lupte în Donbas

18 Noi 2022   •   14:14
Război în Ucraina, ziua 268. Rusia construiește fortificații în peninsula Crimeea. Lupte în Donbas
Sursa foto: Hepta

Autoritățile ruse din peninsula Crimeea anunță începerea construcției unor fortificații în peninsula Crimeea, scrie AFP.

Volodimir Zelenski: Circa 10 milioane de ucraineni au rămas fără electricitate

"În prezent, peste zece milioane de persoane nu au curent electrict", mai ales în regiunea Kiev, a spus președintele Ucrainei.

Atacuri rusește de amploarea au loc, în ultimele săptămâni, asupra regiunii Kiev dar și a altor zone, care au distrus o bună parte din infrastructura țării. 

Totodată, vremea s-a răcit, a nins și temperaturile ar putea scădea până la -10 grade Celsius. 

Operatorul naţional de electricitate Ukrenergo a anunţat prelungirea întreruperilor de electricitate.
"Din cauza unei răciri puternice a vremii, consumul de energie electrică a crescut în regiunile Ucrainei", ceea ce "a complicat şi mai mult situaţia deja dificilă în sistemul electric", ceea ce a dus la "restricţii mai mari" ale consumului de  energie electrică în toată ţara.

Lupte în Donbas

Lupte crâncene au loc în regiunea Donbas, anunță Statul Major al Ucrainei, citat de dpa. 

Se desfășoară tiruri de artilerie şi de tancuri în localităţile Vodianoie, Krasnogorovka şi Mariinka, în apropiere de Avdiivka. Informațiile nu sunt verificate din surse independente. 

Au loc bombardamente și în  jurul oraşului Bahmut, şi în zona Kupiansk de pe linia frontului, important nod de cale ferată.

Kievul și alte regiuni din Ucraina au fost lovite de rachete rusești, care au vizat infrastructura militară și energetică. Toate țintele au fost distruse, transmite Ministerul Apărării de la Moscova.

Circa 10 milioane de oameni au rămas fără electricitate.

Fortificații în Crimeea

"Lucrările de construire a fortificaţiilor se desfăşoară sub controlul meu pe teritoriul Crimeii pentru a garanta securitatea locuitorilor", a anunțat guvernatorul Serghei Aksionov.

Mai multe acte de sabotaj au avut loc pe pensinsulă împotriva flotei ruse din Sevastopol și a unor infrastructuri ruse iar o explozie a unui camion-capcană de pe podul Kerci, l-a avariat parțial, în luna octombrie. 

Totodată, săptămâna trecută, trupele ruse s-au retras din Herson, într-o decizie strategică de regrupare în fața contraofensivei ucrainene. 

 

×
Subiecte în articol: razboi ucraina Rusia crimeea