x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 294. Forțele ruse bombardează Kievul cu drone. Avertismentul Kremlinului

Război în Ucraina, ziua 294. Forțele ruse bombardează Kievul cu drone. Avertismentul Kremlinului

de Redacția Jurnalul    |    14 Dec 2022   •   16:37
Război în Ucraina, ziua 294. Forțele ruse bombardează Kievul cu drone. Avertismentul Kremlinului
Sursa foto: Hepta

Război în Ucraina, ziua 294. Forțele ruse bombardează Kievul cu drone.

Kremlinul avertizează că sistemul de apărare antiaerian Patriot va fi considerat țintă legitimă pentru atacurile forțelor ruse dacă SUA va autoriza trimiterea acestora în Ucraina. 

Casa Albă pune la punct ultimele detalii privind trimiterea sistemului de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, potrivit unor oficiali de la Pentagon, citați de Reuters. Sistemul Patriot include lansatoare, radare şi alte vehicule suport, precum și rachete care pot doborî avioane, şi interceptează rachete de croazieră şi balistice.

SUA și NATO vor să trimită în Ucraina și sisteme NASAMS americane care au o eficiență de 100%, în contextul atacurilor cu rachete ale forțelor ruse asupra infrastructurii critice din Ucraina. 

Până în prezent, administrația Biden a trimis asistență militară Kievului de 19,3 miliarde de dolari. 

Update Vladimir Zelenski a anunțat că apărarea ucraineană a doborât 13 drone lansate de forțele ruse. 

"Teroriştii au început dimineaţa cu 13 Shahed. Conform unor informaţii preliminare, toate cele 13 drone au fost doborâte de sistemul nostru de apărare antiaeriană", a spus acesta într-un mesaj video. 

Rusia a lansat două valuri de drone asupra regiunii Kiev. Nu sunt victime. 

O clădire administrativă a fost afectată de resturile dronelor și alte patru imobile sunt ușor avariate, potrivit primarului orașului.

Totodată, Ukrenergo, furnizorul de energie al Ucrainei, transmite că niciuna dintre infrastructurile sale energetice din Kiev nu a fost avariată.

Reparațiile asupra infrastructurii energetice din estul țării sunt însă lente. 

„Instalațiile energetice sunt deteriorate în mod constant. Lucrările de reparații încetinesc din cauza pericolului pentru viețile reparatorilor”, anunță compania. 

Site-ul de știri Euromaidan a postat un video pe Twitter cu  una dintre exploziile din această dimineață.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ În centrul Kievului, capitala Ucrainei, s-au auzit în această dimineață mai multe explozii.

"Explozii în cartierul Şevcenkivski. Serviciile de urgenţă sunt pe drum", a scris primarul Vitali Kliciko pe Telegram.

Acesta a mai transmis că sistemul de apărare antiaeriană a doborât zece drone Shahed-136, de fabricaţie iraniană, deasupra Kievului şi în împrejurimi. Exploziile au avut loc în cartierul central Shevchenkivskyi. În această zonă se află universități, galerii și restaurante.

Administrațția orașului a transmis că două clădiri administrative au fost avariate în exploziile care au avut loc, miercuri, în jurul orei locale 6.30.

Deocamdată nu există informații despre răniți sau victime.

Capitala și regiunea Kievului au rămas sub sirene de raid aerian începând cu ora 6.00 GMT, la mai mult de două ore după ce au fost declanșate prima dată.

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: razboi ucraina Rusia