x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul turc consideră necesară reformarea Consiliului de Securitate al ONU

Premierul turc consideră necesară reformarea Consiliului de Securitate al ONU

23 Aug 2013   •   16:46
Premierul turc consideră necesară reformarea Consiliului de Securitate al ONU
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că este necesară reformarea Consiliului de Securitate al ONU deoarece acesta nu mai este reprezentativ pentru comunitatea internaţională, informează agerpres.ro.

Într-un interviu acordat televiziunii Aœlke TV, Erdogan a menţionat faptul că statele care nu sunt membre permanente ale Consiliului de Securitate s-ar putea constitui într-o altă structură internă a Naţiunilor Unite, dacă se consideră într-adevăr că lumea este mai mare decât "Cei cinci" (SUA, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi China).

Prim-ministrul din Turcia este de părere că Naţiunile Unite ar trebui să-şi impună această reformă, deoarece fără celelalte state organizaţia nu ar mai avea sens. Acesta nu a precizat dacă propunerea pe care a făcut-o a reprezentat o formă de presiune pentru accelerarea reformei sau dacă ceea ce a dorit să sugereze a fost doar crearea unui organism separat.

Declaraţiile premierului au fost făcute ca o critică la adresa ONU din cauza pasivităţii pe care organizaţia a avut-o în legătură cu incidentele din Siria. 

×
Subiecte în articol: onu recep erdogan