x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Recep Erdogan vrea să discute direct cu Joe Biden despre problema avioanelor F-35

Recep Erdogan vrea să discute direct cu Joe Biden despre problema avioanelor F-35

27 Oct 2021   •   21:00
Recep Erdogan vrea să discute direct cu Joe Biden despre problema avioanelor F-35

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, va discuta cu omologul său din Statele Unite, Joseph Biden, cu ocazia unei întrevederi bilaterale, despre problema avioanelor de vânătoare F-35, informează agenţia Reuters.

Turcia a fost exclusă din programul de achiziţionare a avioanelor F-35 şi din procesul de producţie, în contextul disensiunilor cu Statele Unite din cauza cumpărării unor sisteme antiaeriene S-400 din Rusia.

Administraţia de la Ankara cere Washingtonului returnarea a 1,4 miliarde de dolari din cauza suspendării programului avioanelor F-35.

"Din informaţiile pe care le primim, există un fel de plan de rambursare. Vom afla dacă acest lucru este sau nu adevărat. Este bine că voi discuta cu domnul Biden despre aceste lucruri la cel mai înalt nivel. Vom încerca să ajungem la un acord în acest sens", a afirmat Recep Tayyip Erdogan.

Conform agenţiei Anadolu, Recep Tayyip Erdogan va avea o întâlnire bilaterală cu Joseph Biden la Conferinţa ONU pe tema schimbărilor climatice, programată în oraşul britanic Glasgow în perioada 31 octombrie-12 noiembrie. Anterior, postul public TRT Haber relatase că Recep Tayyip Erdogan se va întâlni cu Joseph Biden cu ocazia summitului Grupului ţărilor dezvoltate şi emergente (G20), programat la Roma pe 30-31 octombrie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: recep erdogan