x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a declarat regina Camilla

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a declarat regina Camilla

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2024   •   23:45
Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a declarat regina Camilla
Sursa foto: Hepta

Regina Marii Britanii, Camilla, a declarat că soţul ei, regele Charles al III-lea, care este tratat de cancer, se simte "foarte bine", în timp ce a salutat joi mulţimile cu ocazia unei vizite în Irlanda de Nord, informează Reuters.

Regele Charles al III-lea a lipsit de la îndatoririle publice din ianuarie pentru a urma un tratament pentru o formă nespecificată de cancer, lăsând-o pe Camilla şi pe moştenitorul tronului, prinţul William, să fie imaginea publică a familiei regale.

Camilla, în vârstă de 76 de ani, a glumit cu membrii publicului la Belfast, spunându-le angajaţilor dintr-o brutărie că un băieţel îmbrăcat elegant de acolo este "un talent înnăscut pentru camerele de luat vederi" atunci când acesta a furat lumina reflectoarelor.

Săptămâna aceasta, Camilla şi prinţul William s-au întâlnit cu publicul şi au făcut acte de caritate, în timp ce o altă membră importantă a familiei regale, Kate, prinţesă de Wales, se recuperează şi ea după o problemă de sănătate.

Se aşteaptă ca prinţesa să revină la îndatoririle oficiale abia după Paşte, pe 31 martie, după o intervenţie chirurgicală abdominală pentru o afecţiune necanceroasă în luna ianuarie.

Interesul pentru sănătatea acesteia a menţinut-o pe Kate pe prima pagină a ziarelor. Autoritatea britanică pentru protecţia datelor a anunţat că verifică informaţii potrivit cărora personalul de la clinica unde prinţesa a suferit intervenţia chirugicală abdominală ar fi încercat să acceseze datele medicale private ale acesteia.

O iubitoare a cărţilor, Camilla urmează să participe mai târziu joi la un eveniment care celebrează istoria literară a Irlandei de Nord, la Castelul Hillsborough, organizat de poetul Paul Muldoon.

Luna trecută, Camilla a declarat că soţul său "se descurcă extrem de bine în aceste circumstanţe". 

×