x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele Iordaniei avertizează asupra pericolului unui conflict în Orientul Mijlociu

Regele Iordaniei avertizează asupra pericolului unui conflict în Orientul Mijlociu

11 Mai 2009   •   00:00

Într-un interviu acordat cotidianul The Times, regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a avertizat asupra faptului că lumea ar putea fi "atrasă într-un alt conflict". Abdullah al II-lea vede un posibil conflict în cazul unei noi amânări a negocierilor de pace în Orientul Mijlociu.



În opinia suveranului iordanian, este crucial să fie transmis un semnal clar în cursul convorbirilor programate în luna mai la Washington între liderul american Barack Obama şi noul premier israelian Benjamin Netanyahu: "Toţi ochii vor fi aţintiţi către Washington", a declarat el. "Dacă nu există semnale şi directive clare pentru fiecare dintre noi, va exista sentimentul că este vorba despre încă un guvern american care ne lasă baltă. Dacă decizia  va fi că nu este momentul potrivit pentru noi negocieri, atunci lumea riscă să fie atrasă într-un nou conflict în Orientul Mijlociu".



Abdullah al II-lea a vorbit şi despre cea mai recentă întâlnire pe care a avut-o cu Benjamin Netanyahu, în urmă cu circa zece ani, pe care a catalogato drept "cea mai puţin agreabilă" de când este rege al Iordaniei şi a apreciat că atmosfera în regiune este dificilă.

×
Subiecte în articol: externe