x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele Spaniei va fi operat la plămâni

Regele Spaniei va fi operat la plămâni

08 Mai 2010   •   00:00

Regele Juan Carlos al Spaniei va fi operat azi, într-un spital din Barcelona, pentru extirparea unui nodul pulmonar, a anunţat un purtător de cuvânt al Casei Regale, citat de AFP.

Nodulul, situat pe plămânul drept, a fost depistat în cursul unui control medical în data de 28 aprilie, iar medicii au decis că trebuie extirpat, pentru a fi analizat, se arată într-un comunicat al Casei Regale spaniole.

"Nodulul de 19 pe 12 milimetri" este situat pe lobul superior al plămânului drept şi este izolat, conform rezultatelor controlului efectuat la Barcelona.

"În acest scop, Majestatea Sa a intrat în această dimineaţă (sâmbătă - n.red.) la Hospital Clinico din Barcelona, unde este supus în prezent unei intervenţii chirurgicale", adaugă comunicatul.

Echipa condusă de medicul Laureano Molins Lopez-Rodo urmează să prezinte ulterior rezultatele intervenţiei, potrivit textului semnat de medicul-şef al Casei Regale, dr. Avelino Barros Caballero.

Purtătorul de cuvânt al Casei Regale, Blanca Gisbert, a precizat că regele, în vârstă de 72 de ani, a apărut în public ultima dată vineri seara, când l-a primit pe vicepreşedintele american, Joe Biden.

Născut la 5 ianuarie 1938, Juan Carlos Alfonso Victor Maria de Borbon y Borbon a fost proclamat rege al Spaniei la 22 noiembrie 1975, la două zile după moartea lui Francisco Franco. El este considerat drept unul dintre pilonii democraţiei spaniole, în special după tentativa de lovitură de stat a locotenent-colonelului Antonio Tejero, de la 23 februarie 1981.

×
Subiecte în articol: externe