x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regina Elizabeth a II-a va primi anul viitor fonduri publice cu 8% mai mari faţă de 2017

Regina Elizabeth a II-a va primi anul viitor fonduri publice cu 8% mai mari faţă de 2017

27 Iun 2017   •   21:45
Regina Elizabeth a II-a va primi anul viitor fonduri publice cu 8% mai mari faţă de 2017

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii va beneficia anul viitor de o creştere cu 8% a veniturilor sale provenind din fonduri publice faţă de cele încasate în 2017, care vor ajunge la 82 de milioane de lire sterline (106,6 milioane de dolari). Această creştere reflectă profiturile mai mari generate de proprietăţile suveranei britanice şi va fi utilizată pentru plata operaţiunilor de renovare a Palatului Buckingham, reşedinţa londoneză a reginei Marii Britanii, relatează DPA. 

Administratorii averii reginei s-au pus de acord ca Sovereign Grant (Finanţarea Suveranului) din actualul exerciţiu financiar să reprezinte 25 de procente din profitul net dedus din venitul anual generat de Crown Estate, a anunţat casa regală britanică. 

Potrivit acestui anunţ, profitul obţinut de Crown Estate a crescut cu 24 de milioane de lire sterline şi a ajuns la 329 de milioane de lire sterline anul trecut, în timp ce cheltuielile nete ale suveranei au ajuns la 42 de milioane de lire sterline, în creştere cu aproximativ 2 milioane de lire sterline faţă de exerciţiul bugetar precedent. 

"În exerciţiul financiar 2016-2017, Sovereign Grant a echivalat cu un cost de 65 pence pentru fiecare persoană din Regatul Unit - costul unui timbru de primă clasă", a declarat Alan Reid, administratorul Vistieriei Regale. 

Regina Elizabeth a II-a, în vârstă de 91 de ani, a urcat pe tronul Marii Britanii în 1952, la vârsta de 25 de ani. 

Sistemul monarhiei constituţionale din Marea Britanie oferă reginei Elizabeth a II-a un rol în principal ceremonial, în calitate de şef al statului, în timp ce sarcina adoptării legilor şi administrării ţări revine Guvernului. AGERPRES

×