x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regizorul şi actorii din filmul „Inocenţa musulmanilor” - condamnaţi la moarte prin decret religios

Regizorul şi actorii din filmul „Inocenţa musulmanilor” - condamnaţi la moarte prin decret religios

18 Sep 2012   •   10:38
Regizorul şi actorii din filmul „Inocenţa musulmanilor” - condamnaţi la moarte prin decret religios

Ahmad Fouad Ashoush, un imam salafist egiptean, a emis o fatwa (decret religios) in care cere uciderea tuturor protagonistilor filmului amator american "Innocence of Muslims" (Inocenta musulmanilor), care denigreaza islamul si care a bulversat lumea arabo-musulmana, a anuntat luni centrul american de supraveghere a site-urilor de Internet islamiste SITE, relateaza AFP, citat de realitatea.net.

Filmul, din care un fragment de 14 minute a fost difuzat pe Internet, este injurios la adresa profetului Mahomed si descrie islamul ca un "cancer". El a fost coprodus de catre un copt egiptean din Los Angeles si de catre evanghelisti americani si turnat in California in august 2011.

"Emit o fatwa si indemn tinerii musulmani din America si din Europa sa o respecte, ceea ce inseamna uciderea regizorului, producatorului, actorilor si tuturor celor care au contribuit la film si au facut promovarea", scrie liderul salafist.

"Atunci, grabeste-te, grabeste-te tineret musulman din America si din Europa si da acestor spurcati o lectie pe care toate maimutele si porcii din America si din Europa o vor intelege. Fie ca Allah sa va indrume si sa va ofere succesul", a indemnat imamul in fatwa sa tradusa de catre SITE.

Familia lui Basseley Nakoula, producatorul filmului antiislam "Innocence of Muslims", a fost dusa luni de politie intr-un loc necunoscut pentru a se intalni cu Nakoula. Acesta a disparut sambata si se ascunde.

Numerosi jurnalisti s-au strans in fata casei familiei Nakoula, lor dupa ce a fost dezvaluita implicarea acestuia in producerea filmului ce genereaza de mai multe zile manifestatii violente in lumea musulmana. Un alt producator este organizatia Media for Christ ce regrupeaza crestini evanghelici antimusulmani americani de dreapta, cum ar fi pastorul din Florida Terry Jones, cunoscut pentru ca a ars public exemplare din Coran. Mai multi actori care au participat la proiect au declarat ulterior ca au fost inselati de Akoula.


×