x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Relaţiile dintre Turcia şi SUA se înrăutăţesc. Restricţii de călătorie impuse reciproc

Relaţiile dintre Turcia şi SUA se înrăutăţesc. Restricţii de călătorie impuse reciproc

09 Oct 2017   •   15:06
Relaţiile dintre Turcia şi SUA se înrăutăţesc. Restricţii de călătorie impuse reciproc

Statele Unite ale Americii şi-au impus reciproc restricţii de călătorie, într-un conflict diplomatic care escaladează şi înrăutăţeşte relaţiile dintre Ankara şi aliaţii săi vestici, scrie The Guardian.

Washingtonul a afirmat că suspendă procesul serviciilor de viză din Turcia, care nu au legătură cu imigraţia, duminică, în urma “evenimentelor recente” care “au forţat guvernul Statelor Unite să reanalizeze angajamentul guvernului turc în ceea ce priveşte securitatea misiunilor şi a personalului american”

Ankara a răspuns în primele ore ale zilei de luni cu o declaraţie asemănătoare, impunând încetarea eliberării de vize americanilor, cu excepţia celor de imigrare. “Evenimentele recente au constrâns guvernul turc să reevalueze angajamentul guvernului Statelor Unite în favoarea securităţii misiunilor şi personalului turc. Cu scopul de a reduce numărul vizitatorilor în reprezentanţele noastre diplomatice şi consulare din Statele Unite în timpul acestei evaluări, am suspendat toate serviciile de vize pentru cetăţenii americani în toate reprezentanţele diplomatice şi consulare”, a informat pe Twitter ambasada Turciei la Washington.

Restricţiile guvernului Statelor Unite se pare că au legătură cu arestarea unui angajat al consulatului american de la Istanbul, miercuri. Acesta se află în arest provizoriu ca urmare a deciziei unui tribunal din Istanbul, acuzat de legături cu predicatorul aflat în exil în Statele Unite ale Americii, Fethullah Gulen, pe care Ankara îl consideră iniţiatorul puciului din iulie 2016.

×