x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Relaxare în Franța. Se redeschid cafenelele, restaurantele, cinematografele şi muzeele

Relaxare în Franța. Se redeschid cafenelele, restaurantele, cinematografele şi muzeele

19 Mai 2021   •   10:40
Relaxare în Franța. Se redeschid cafenelele, restaurantele, cinematografele şi muzeele

Cafenelele, restaurantele, cinematografele şi muzeele din Franţa se redeschid. Vestea i-a bucurat pe cetățeni, dar și pe antreprenorii francezi. Restaurantele se deschid la doar 50% din capacitate.

Francezii au dus dorul restaurantelor preferate mai bine de şase luni. De miercuri, însă, toate cafenelele, restaurantele, cinematografele şi muzeele din Franţa se redeschid.

Aşa că, oamenii se pot întoarce fericiţi la obiceiul lor de a-şi savura cafeaua pe terasele din inima Parisului.

„Vin la cafeneaua asta din 2000, sau poate chiar din 1998. Eram aici când am trecut la moneda euro. A fost cu mult timp în urmă. Ei aveau încă abacul, se descurcau cam greu cu numerele! Abia aştept să mă întorc”, a spus Vincent.

Vestea a venit ca o gură de aer şi pentru antreprenorii din Franţa.

„Va fi o mare plăcere că toţi clienţii noştri obişnuiţi se vor întoarce şi vom recupera frumos tot timpul pierdut. Sperăm că vremea va fi de partea noastră în curând, astfel încât să putem extinde terasa până la Champs-Elysées”, a declarat Martial, managerul unui restaurant din Paris.

În tot oraşul, proprietarii de restaurante au fost ocupaţi să facă ultimele retuşuri pe terase. Totul ca să-şi servească clienţii în siguranţă.

„Am fost informaţi cu privire la protocolul de sănătate consolidat care ne obligă să aplicăm reguli foarte precise, cum ar fi distanţarea socială şi limitarea numărului de clienţi, atât la exterior, cât şi în interior, atunci când vom redeschide”, a explicat Jerome Haeffelin, proprietarul unui restaurant.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: relaxare franta