x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Religia l-a împachetat într-un sac de plastic la bordul unei curse aeriene

Religia l-a împachetat într-un sac de plastic la bordul unei curse aeriene

12 Apr 2013   •   18:56
Religia l-a împachetat într-un sac de plastic la bordul unei curse aeriene

O imagine ciudată, postată pe Reddit, a născut agitaţie pe internet, fiecare dintre privitori încercând să ofere o explicaţie dacă nu logică, măcar haioasă.

Imaginea, surprinsă de pe culoarul unei aeronave, înfăţişează un pasager  al cursei care şi-a ocupat locul la clasa economică doar după ce s-a "împachetat" într-un sac de plastic.

Explicaţia gestului comis de pasager este una religioasă. Conform tabloidului britanic The Sun, acesta este membrul unei ramuri a unei secte iudaice ultra-ortodoxe - Kohen.
În timpul Vechiului Templu din Ierusalim, Kohen erau liderii spirituali ai congregaţiei, fiind consideraţi descendenţi direcţi ai lui Aaron, fratele lui Moise, din triblul Levi. 
În calitatea lor de preoţi în templu, ei aveau un rol important în ceremonialele  de sacrificiu, iar din acest motiv trebuiau să-şi păstreze puritatea mai presus de orice, printre interdicţiile ce le-au fost impuse fiind imposibilitatea de a se căsători cu o femeie divorţată, sau cu una recent convertită la iudaism, trecerea printr-un cimitir sau atingerea persoanelor decedate, dacă acestea nu făceau parte din familie.

Cursa aeriană la bordul căruia a fost surprinsă imaginea urma să aterizeze pe aeroportul Ben Gurion, înconjurat de patru cimitire.  Şi chiar dacă doar urma să survoleze zona respectivă, pasagerul ultra-ortodox a considerat că cea mai bună metodă a-și proteja puritatea este să se împacheteze în sacul de plastic.

×