x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Remaniere: Sarkozy numeşte un apropiat la Interne

Remaniere: Sarkozy numeşte un apropiat la Interne

de Mihaela Matachita    |    23 Iun 2009   •   00:00

Preşedinţia franceză a anunţat, marţi seara, o remaniere a Guvernului constând mai ales în numirea lui Brice Hortefeux, un apropiat al lui Nicolas Sarkozy, la Ministerul de Interne, în timp ce titularii portofoliilor Economiei şi Afacerilor Externe rămân neschimbaţi, a relatat AFP.



Michèle Alliot-Marie pleacă de la Interne pentru a conduce Justiţia, portofoliu deţinut până în prezent de Rachida Dati, care părăseşte guvernul pentru a-şi ocupa locul în Parlamentul European. Secretarul general al Palatului Elysée, Claude Guéant, a confirmat şi numirea lui Frédéric Mitterrand, nepotul fostului preşedinte francez socialist François Mitterrand, la Ministerul Culturii.

Titularii a două ministere-cheie în perioadă de criză, Christine Lagarde de la Economie şi Bernard Kouchner de la Afaceri Externe, rămân în funcţii. Rama Yade, secretar de stat însărcinat cu Drepturile Omului , rămâne în Guvern, dar preia portofoliul Sportului. Bruno Le Maire părăseşte secretariatul de stat de la Afaceri Europene în favoarea lui Pierre Lellouche, actualul reprezentant francez pentru Afganistan şi Pakistan. Le Maire devine ministrul Alimentaţiei, Agriculturii şi Pescuitului.

Remanierea intervine după succesul partidului la putere, UMP, la alegerile europarlamentare din 7 iunie şi la o zi după discursul pronunţat de preşedintele Sarkozy în faţa senatorilor şi deputaţilor reuniţi la Versailles.

×
Subiecte în articol: externe