x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Restricții severe în Ierusalim de Înviere. Bisericile acuză autoritățile

Restricții severe în Ierusalim de Înviere. Bisericile acuză autoritățile

de Redacția Jurnalul    |    15 Apr 2023   •   18:40
Restricții severe în Ierusalim de Înviere. Bisericile acuză autoritățile
Sursa foto: Hepta

Mii de creștini și pelerini palestinieni din întreaga lume au umplut orașul vechi al Ierusalimului, sâmbătă, pentru a sărbători ceremonia creștin-ortodoxă a Sfintei Lumini, însă restricțiile impuse de autoritățile israeliene îi nemulțumesc.

Sărbătoarea veche de un mileniu, simbolizând învierea lui Iisus, atrage de obicei mii de credincioși la Biserica Sfântului Mormânt, unde creștinii cred că Iisus a fost îngropat.

Spre deosebire de anii precedenți, când circa10.000 de pelerini veneau la biserică, doar 1.800 vor fi permiși anul acesta, iar alți 1.200 afară. Puncte de control suplimentare din jurul orașului vechi vor restricționa, de asemenea, accesul în zona din jurul bisericii.

Bisericile au spus că nu sunt de acord cu restricțiile poliției, pe care le consideră ca parte a eforturilor de a îndepărta comunitatea creștină locală.

Unii lideri ai bisericii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la ceea ce ei descriu drept un mediu de impunitate în fața tot mai multor acte de violență și vandalism care vizează creștinii și proprietățile lor din Ierusalim.

Israelul este  în alertă maximă în ultimele săptămâni în Orașul Vechi - un punct frecvent roșu în privința actelor de violență - deoarece creștinii, musulmanii și evreii au sărbătorit cu toții sărbătorile.

Poliția s-a confruntat, de asemenea, cu critici din cauza lipsei de reglementare într-un loc de pelerinaj evreiesc aglomerat din nordul Israelului, după ce 45 de persoane au murit în timpul unei fugi în 2021.

×
Subiecte în articol: Ierusalim politie sfanta lumina biserici