x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reţeaua Al-Qaeda, convocată in instanţă

Reţeaua Al-Qaeda, convocată in instanţă

de Anca Aldea    |    20 Iul 2007   •   00:00
Reţeaua Al-Qaeda, convocată in instanţă
Sursa foto: VALERY HACHE/

Douăzeci şi trei de membri ai reţelei Al-Qaeda au fost daţi in judecată de văduva jurnalistului american Daniel Pearl, ucis in Pakistan in urmă cu patru ani.

Douăzeci şi trei de membri ai reţelei Al-Qaeda au fost daţi in judecată de văduva jurnalistului american Daniel Pearl, ucis in Pakistan in urmă cu patru ani.

Mariane Pearl, văduva lui Daniel, vrea să i se facă dreptate. De profesie jurnalist, Mariane a acţionat in justiţie nu numai reţeaua condusă de Ossama ben Laden, dar şi o bancă privată din Pakistan, precum şi mai multe organizaţii care sponsorizează teroriştii din regiune.

AFP aminteşte că jurnalistul Daniel Pearl, şeful biroului publicaţiei Wall Street Journal pentru Asia de Sud, a fost răpit in ianuarie 2002, la Karachi (in Pakistan), unde incerca să intre in contact cu militanţi islamişti. Răpitorii şi-au decapitat victima in faţa unei camere de luat vederi. Inregistrarea a stărnit groază in lumea intreagă.

CEI VIZAŢI. Pe lista neagră a lui Mariane se află şi personajul acuzat că ar fi organizat atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din SUA. Khalid Sheik Mohammed, care se află in prezent in custodia forţelor americane, a recunoscut in faţa unui tribunal militar că l-a decapitat pe Daniel in 2002, informează armata SUA. Alt nume pe lista văduvei este Fazal Karim, cel care l-a bătut pe Daniel atunci cănd acesta a incercat să scape din măinile răpitorilor. Fazal Karim este şi teroristul care l-a ţinut nemişcat pe jurnalistul american in momentul decapitării.

"Reclamanta doreşte ca aceşti terorişti să fie declaraţi vinovaţi de răpirea, torturarea şi uciderea, prin decapitare, a lui Daniel", au anunţat surse locale de pe lăngă trbiunalul american din districtul de est din New York. "Caut adevărul pentru a şti ce i s-a intămplat lui Daniel, in numele familiei noastre, al prietenilor noştri şi pentru informarea publicului", a declarat Mariane, amintind că vrea despăgubiri materiale pentru cele intămplate şi că işi doreşte ca cei vinovaţi pentru uciderea soţului ei să fie opriţi "să mai comită astfel de atrocităţi in viitor".

×
Subiecte în articol: externe