x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reuşită EXTRAORDINARĂ: Fetiţa cu cap de "extraterestru", operată cu succes. Cum arată micuţa acum (VIDEO)

Reuşită EXTRAORDINARĂ: Fetiţa cu cap de "extraterestru", operată cu succes. Cum arată micuţa acum (VIDEO)

16 Mai 2013   •   13:01
Reuşită EXTRAORDINARĂ: Fetiţa cu cap de "extraterestru", operată cu succes. Cum arată micuţa acum (VIDEO)
Sursa foto: captura video

Medicii din India au realizat cu succes o operaţie chirurgicală prin care au salvat viaţa unei fetiţe. Micuţa s-a  născut cu hidrocefalie, o boală ce se manifestă prin acumularea anormală de lichid cefalorahidian în cavităţile creierului, informează AFP.

"Operaţia a decurs perfect, mult mai bine decât ne aşteptam. Cu siguranţă este un succes”, a declarat dr. Sandeep Vaishya după încheierea operaţiei la care a fost supusă micuţa Roona Begum, în vârstă de 15 luni. În momentul operaţiei, circumferinţa capului fetiţei ajunsese la 94 de centimetri, punând presiune pe creierul ei şi împiedicând-o să se ridice în fund.

Dr. Vaishya a estimat că fluidul din capul Roonei, cântărea cât jumătate din greutatea ei totală, motiv pentru care specialistul presupunea că în cazul shuntării (procedură chirurgicală prin care un tub flexibil, numit shunt/sistem de drenaj este plasat în sistemul LCR al copilului), corpul ei s-ar lupta să absoarbă tot lichidul.

Cu toate acestea, mai multe complicaţii i-au făcut pe medici să ia decizia să dreneze fluidul într-o pungă de plastic până când circumferinţa capului să ajungă la 60 cm şi astfel să poată fi realizată intervenţia chirurgicală.

×