x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reversul miracolului. Convins că un crucifix i-a salvat soția de cancer, dă în judecată Biserica, după ce același crucifix i-a strivit piciorul

Reversul miracolului. Convins că un crucifix i-a salvat soția de cancer, dă în judecată Biserica, după ce același crucifix i-a strivit piciorul

08 Noi 2012   •   15:15
Reversul miracolului. Convins că un crucifix i-a salvat soția de cancer, dă în judecată Biserica, după ce același crucifix i-a strivit piciorul

David Jimenez, un mexican care a emigrat în SUA, a dat în judecată o biserică din Newburgh, New York, după ce un crucifix de 250 de kilograme i-a căzut pe picior în timp ce îl curăța, accidentul ducând apoi la amputarea membrului.

Jimenez își asumase sarcina de a curăța crucifixul respectiv tocmai pentru că, în timp ce soția lui era bolnavă de cancer, obișnuia să se roage acolo zilnic.

David Jimenez și soția sa Delia sunt catolici devotați, care au emigrat în SUA în urmă cu 20 de ani. În 2008, Delia Jimenez s-a îmbolnăvit de cancer ovarian. În fiecare zi, David Jimenez, care își câștiga traiul livrând pizza, se oprea în curtea bisericii St. Patrick și se ruga în fața unui crucifix din curte, cu un Hristos răstignit pe el, pentru ca Delia să scape cu viață.

Când soția lui s-a vindecat, doi ani mai târziu, David, convins că însănătoșirea soției se datorează rugăciunilor sale, a cerut bisericii permisiunea de a curăța crucifixul, pentru a-și exprima recunoștința. În timp ce freca crucifixul cu detergent, însă, construcția de marmură, de 250 de kilograme s-a prăbușit, strivind piciorul drept al bărbatului.

Acesta a fost dus la spital cu elicopterul, însă medicii nu i-au mai putut salva membrul și au fost nevoiți să i-l amputeze. Pentru că nota de plată a serviciilor medicale depășea 10.000 de dolari, biserica St. Patrick a apelat la fundații de caritate pentru a acoperi cheltuielile. Mai mult, biserica i-a oferit bărbatului 7.000 de dolari ajutor.

Acum, însă, David Jimenez a apelat la o firmă de avocatură, dând în judecată arhidoceza din New York, de care aparține biserica St. Patrick, pentru 3 milioane de dolari. Acesta susține că nu mai poate munci din cauza accidentului, adăugând că crucifixul era fixat într-un singur șurub, deci preoții erau conștienți că acesta riscă un accident dacă încearcă să-l curețe.

"Deși arhidoceza și biserica St. Patrick recunosc accidentul și au înțelegere și față de domnul Jimenez și familia acestuia, considerăm că nu purtăm vina pentru acest accident”, se arată într-un comunicat al arhidocezei din New York. 

×
Subiecte în articol: crucifix marmura david jimenez