x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Revoltător: Medicii şi-au abandonat pacienţii într-un incendiu izbucnit la un spital din Calcutta

Revoltător: Medicii şi-au abandonat pacienţii într-un incendiu izbucnit la un spital din Calcutta

09 Dec 2011   •   10:06
Revoltător: Medicii şi-au abandonat pacienţii într-un incendiu izbucnit la un spital din Calcutta

Cadrele medicale ale unui spital din orasul indian Calcutta, unde in aceasta dimineata a a izbucnit un puternic incendiu, si-au abandonat pacientii si au fugit pentru a se salva. 73 de persoane au murit, multe dintre acestea gasindu-si sfarsitul din cauza inhalarii fumului, informeaza Associated Press.

Politia a deschis un dosar impotriva spitalului din estul orasului Calcutta pentru incalcarea procedurilor de siguranta. Oficiali guvernamentali au afirmat ca spitalul va fi responsabil de aceasta tragedie si au inceput procedurile de retragere a licentei de functionare.

"Atitudinea este revoltatoare si vor fi adoptate cele mai drastice masuri", a afirmat Mamata Banerjee, ministru de stat din Bengalul Occidental.

In momentul declansarii incendiului, 160 din cele 190 de paturi ale spitalului erau ocupate de bolnavi, a declarat Satyabrata Upadhyay, vicepresedinte al companiei AMRI.

Incendiul s-a declansat la subsolul cladirii si fumul s-a raspandit in intreg spitalul. Cauza incendiului nu a fost cunoscuta imediat. (V.M.)

×