x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Revoltător, Un koala a fost găsit în Australia cu urechile tăiate, ultima dintr-o serie de mutilări de animale ce au provocat revoltă

Revoltător, Un koala a fost găsit în Australia cu urechile tăiate, ultima dintr-o serie de mutilări de animale ce au provocat revoltă

11 Noi 2017   •   21:20
Revoltător, Un koala a fost găsit în Australia cu urechile tăiate, ultima dintr-o serie de mutilări de animale ce au provocat revoltă

Un urs koala a fost găsit mort în Australia, cu urechile tăiate, ultimul episod dintr-o serie de mutilări de animale pe care poliţia a calificat-o vineri drept "tulburătoare şi respingătoare", relatează vineri AFP. 

Animalul, despre care nu se ştie dacă era viu sau mort la momentul mutilării, a fost găsit luni pe un drum din Warrnambool, la circa 225 km de Melbourne, în statul Victoria. 

"Poliţiştii anchetează asupra acestui incident care nu poate fi descris decât foarte tulburător şi respingător", a declarat sergentul de poliţie Pat Day. "Nu există niciun motiv pentru a trata un animal în acest mod, fie că e viu sau mort", a adăugat el. 

Poliţia din Victoria a anunţat într-un comunicat că acest incident urmează după o serie de mutilări de canguri şi de wallaby (animal care se aseamănă mult cu cangurul dar are dimensiuni mai mici) în regiune, fără a furniza mai multe detalii. 

În luna iunie, chiar în statul Victoria, un cangur a fost găsit mort prin împuşcare, acoperit cu material printat care reprezenta o piele de leopard, legat de un scaun şi cu o sticlă de alcool între labe. Incidentul a provocat revoltă în Australia, unde uciderea faunei protejate este pedepsită cu o amendă de până la 28.000 de dolari sau până la 2 ani de închisoare. 

Koala este o specie din ce în ce mai ameninţată în întreaga Australie, victimă a pierderii habitatului, a bolilor, atacurilor câinilor şi incendiilor de vegetaţie. 

Un recensământ naţional din 2012 a estimat populaţia de urşi koala la 330.000, deşi faptul că habitatul lor se află în arbori face dificilă o evaluare precisă.AGERPRES

×