x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ribkin sustine ca a fost rapit

Ribkin sustine ca a fost rapit

13 Feb 2004   •   00:00

Candidatul la presedintia rusa si aliatul omului de afaceri Boris Berezovski, Ivan Ribkin, disparut saptamana trecuta cinci zile, a declarat ieri la Londra ca a fost detinut impotriva vointei sale.

Demnitarul, dusman declarat al presedintelui Vladimir Putin, a spus ca a fost ademenit in Ucraina, unde a fost drogat si sechestrat.

JOCUL FARA REGULI. Ribkin a avertizat ca nu se va intoarce la Moscova pana pe 14 martie, cand vor avea loc alegerile. "Dupa ceea ce s-a intamplat la Kiev, sunt convins ca prezidentialele sunt un joc fara reguli, care in cazul meu se poate sfarsi fara sa fi inceput macar", si-a motivat el decizia de a nu se intoarce in Rusia. Ribkin a anuntat ca nu va iesi din cursa pentru Kremlin si ca isi va continua campania din strainatate. "Va fi o lupta fara compromisuri", a promis amicul lui Berezovski.
Disparitia lui Ribkin a provocat multe speculatii la Moscova. Analistii de aici au vorbit ba despre un complot sinistru al aliatilor lui Putin, ba despre o smecherie electorala a lui Ribkin. (Lavinia Tudoran)

×
Subiecte în articol: externe