x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rishi Sunak a reconfigurat priorităţile Guvernului britanic, în eforturile de relansare a economiei

Rishi Sunak a reconfigurat priorităţile Guvernului britanic, în eforturile de relansare a economiei

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2023   •   23:30
Rishi Sunak a reconfigurat priorităţile Guvernului britanic, în eforturile de relansare a economiei
Sursa foto: Hepta

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a efectuat miercuri o restructurare a Guvernului, în eforturile de relansare a economiei şi de reducere a tarifelor la energie, în perspectiva scrutinului parlamentar din 2024.

Rishi Sunak a creat un Departament responsabil de securitatea energetică şi eliminarea emisiilor puluante, care va fi condus de Grant Shapps, fost secretar de stat pentru Mediul de Afaceri. Au fost înfiinţate alte trei portofolii, inclusiv unul pentru Ştiinţă şi Inovare, potrivit agenţiei Reuters.

Acţiunile se înscriu în cadrul eforturilor premierului Rishi Sunak de redresare a economiei Marii Britanii, afectată grav de inflaţie şi de stagnarea activităţilor, pe fondul majorării preţurilor la energie.

Rishi Sunak este supus presiunilor pentru a demonstra ideea sa că Marea Britanie poate profita de pe urma retragerii din Uniunea Europeană (Brexit) prin dezvoltarea de noi parteneriate comerciale.

"Guvernul trebuie să reflecte priorităţile cetăţenilor britanici şi să fie reconfigurat astfel încât să furnizeze rezultate în funcţie de aceste priorităţi. Aceste modificări vor mobiliza echipe pe teme necesare construirii unui viitor mai bun pentru copiii şi nepoţii noştri", a afirmat Rishi Sunak.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rishi sunak relansare economie