x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rogozin: "Succes! Scutul antirachetă al SUA nu va fi în măsură să contracareze noua rachetă balistică rusească"

Rogozin: "Succes! Scutul antirachetă al SUA nu va fi în măsură să contracareze noua rachetă balistică rusească"

08 Iun 2013   •   21:47
Rogozin: "Succes! Scutul antirachetă al SUA nu va fi în măsură să contracareze noua rachetă balistică rusească"

Sistemul antibalistic al SUA nu va fi în măsură să contracareze noua rachetă balistică intercontinentală, testată cu succes de Rusia la 6 iunie, a declarat vicepremierul rus Dmitri Rogozin în timpul unei prelegeri susţinute vineri în cadrul proiectului 'Universitatea civilă', în care a vorbit despre arme de înaltă precizie şi influenţa crescândă a reţelelor sociale, după cum relatează publicaţia Telegrafist.org.

'Am urmărit îndeaproape evenimentele produse cu o seară înainte (testul noii rachete). Experimentul a fost un succes; am testat o rachetă balistică intercontinentală pe care eu, personal, o numesc ,ucigaşul, scutului antirachetă', a declarat vineri Rogozin, în opinia căruia mijloacele de apărare antirachetă americane - nici cele din prezent, nici cele din viitor - nu vor fi capabile să neutralizeze racheta rusă, înainte ca aceasta să penetreze sistemul american.

Rusia va continua să-şi crească arsenalul militar pentru 'a-şi putea asigura o libertate deplină de acţiune în cazul unei eventuale agresiuni', a afirmat oficialul rus, indicând că întărirea Rusiei în plan militar, precum şi dezvoltarea capacităţilor ei de luptă aerospaţiale vor contribui în acelaşi timp la menţinerea unui echilibru de forţe în lume.  (Agerpres)

×