x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMÂNI ARESTAŢI PENTRU VIOL/"Nenorociţilor, ne faceţi scârbă!"

ROMÂNI ARESTAŢI PENTRU VIOL/"Nenorociţilor, ne faceţi scârbă!"

de Carmen Plesa    |    28 Ian 2009   •   00:00

Câteva zeci de locuitori ai cartierului Guidonia, care strigau: "Nenorociţilor" şi "Ne faceţi scârbă!", au asaltat ieri maşinile carabinierilor în care se afla un grup de români arestaţi pentru violarea unei italience de 21 de ani, în urmă cu câteva zile.



Tentativa de linşaj, notează Adnkronos, a avut loc în apropiere de locul în care au fost interogaţi românii, arestaţi în noaptea de luni spre marţi.
Vestea arestării grupului de şase români acuzaţi de viol a fost primită cu satisfacţie de primarul Romei, Gianni Alemanno. Dar, în faţa agresiunilor rasiste care au avut loc asupra mai multor imigranţi, duminică, primarul Romei le-a indicat italienilor să nu facă greşeala de a-i băga pe toţi străinii în aceeaşi oală: "Nu mai comentez despre greşeala de a generaliza şi de a crede că toţi românii comit astfel de infracţiuni. Vinovăţia şi greşeala unui om nu trebuie să fie generalizate şi considerate o caracteristică a unei întregi comunităţi şi a unui întreg popor. Să facem aşa ceva ar fi o eroare culturală".

UN MINISTRU VREA SĂ-I CASTREZE
Din cei şase români arestaţi în legătură cu agresarea sexuală a tinerei italience, se pare că doar patru vor fi acuzaţi de viol, iar doi doar de favorizarea violenţei. Carabinierii le-au dat de urmă făcând interceptări telefonice şi i-au arestat când se pregăteau să fugă din Italia. "Consider că, aşa cum se întâmplă deja în unele ţări europene, castrarea chimică reprezintă unica modalitate de a apăra societatea faţă de cei care nu-şi pot controla propriile instincte", a declarat Roberto Calderoli, unul dintre miniştrii cabinetului de la Roma.

×
Subiecte în articol: externe