x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Roma - Monedele aruncate în Fontana di Trevi nu vor mai fi donate în totalitate asociaţiei Caritas

Roma - Monedele aruncate în Fontana di Trevi nu vor mai fi donate în totalitate asociaţiei Caritas

10 Noi 2017   •   20:15
Roma - Monedele aruncate în Fontana di Trevi nu vor mai fi donate în totalitate asociaţiei Caritas

Monedele pe care turiştii le aruncă în Fontana di Trevi din Roma nu vor mai fi în mod automat donate în beneficiul Caritas, organizaţia de caritate a Bisericii Catolice, a relatat vineri presa italiană, citată de AFP.


Primăria din Roma a decis să înfiinţeze un fond care va colecta banii adunaţi din toate fântânile din Roma, inclusiv monedele din celebra Fontana di Trevi, începând cu 1 aprilie 2018, precizează Il Messaggero, un popular cotidian din capitala Italiei.

"Un grup de lucru" al Primăriei din Roma, alcătuit din experţi în politici sociale şi culturale, va decide destinaţia sumelor colectate, în funcţie de proiectele care vor fi prezentate municipalităţii.

Potrivit Il Messaggero, Fontana di Trevi aducea până în prezent aproximativ 1 milion de euro pe an asociaţiei Caritas, o influentă organizaţie de caritate a Bisericii Catolice.

Comandată lui Nicolas Salvi în 1732 de papa Clement al XII-lea pentru a înlocui un bazin modest amenajat în acel loc, monumentala Fontana di Trevi a fost finalizată treizeci de ani mai târziu de Niccolo Pannini.

Baia făcută în plină noapte de Anita Ekberg în Fontana di Trevi într-o scenă din filmul "La Dolce Vita", regizat de Federico Fellini în 1960, i-a crescut şi mai mult notorietatea, însă amenzile prevăzute pentru turiştii care încearcă să se răcorească în această fântână au devenit în ultimii ani foarte mari.

Potrivit tradiţiei, turiştii care aruncă o monedă în Fontana di Trevi, întorşi cu spatele spre monument, înainte de a părăsi Roma, primesc în acest fel "garanţia" că vor reveni într-o bună zi în Cetatea Eternă.

Fontana di Trevi a fost restaurată şi redeschisă pentru public în 2015, după lucrări de reamenajare care au durat 16 luni. AGERPRES

×