x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Roman Abramovici, patronul lui Chelsea vinde proprietăți în Marea Britanie, inclusiv clubul

Roman Abramovici, patronul lui Chelsea vinde proprietăți în Marea Britanie, inclusiv clubul

02 Mar 2022   •   21:00
Roman Abramovici, patronul lui Chelsea vinde proprietăți în Marea Britanie, inclusiv clubul

Roman Abramovici este „îngrozit de posibilitatea de a fi sancționat" și de a-și vinde proprietățile din Marea Britanie, declară parlamentarul laburist Chris Bryant în Camera Comunelor.

"Eu și alte trei persoane am primit marți o ofertă de a cumpăra Chelsea de la Abramovici.” - Hansjorg Wyss.

Miliardarul elvețian Hansjorg Wyss susține că i s-a oferit șansa de a cumpăra Chelsea, în timp ce în Parlamentul britanic se anunță că Roman Abramovici își vinde în grabă proprietățile din Marea Britanie.

Bărbatul de 86 de ani a recunoscut că este interesat să cumpere clubul de pe Stamford Bridge de la Abramovici, dar numai ca parte a unui consorțiu, informează Sky News.

Se pare că miliardarul ruso-israelian Abramovici dorește să își păstreze proprietatea asupra lui Chelsea, dar acest lucru s-ar putea dovedi aproape imposibil dacă guvernul britanic va impune sancțiuni împotriva celui care deține clubul din vestul Londrei din 2003.

„Abramovici încearcă să își vândă toate vilele din Anglia, de asemenea, vrea să scape rapid de Chelsea", a declarat Wyss pentru ziarul elvețian Blick.

„Eu și alte trei persoane am primit marți o ofertă pentru a cumpăra Chelsea de la Abramovici. Acum trebuie să aștept patru-cinci zile. Abramovici cere în prezent mult prea mult.

Știți, Chelsea îi datorează 2 miliarde de lire sterline. Dar Chelsea nu are bani. Până astăzi, nu știm prețul exact de vânzare.

Pot să îmi imaginez foarte bine să investesc la Chelsea, cu parteneri. Dar trebuie să examinez mai întâi condițiile generale.

Dar, ceea ce pot spune deja este că cu siguranță nu voi face așa ceva de unul singur. Dacă voi cumpăra Chelsea, atunci va fi cu un consorțiu format din șase-șapte investitori."

Sky Sports News spune însă că, din informațiile pe care le are, Chelsea nu este de vânzare.

Deputatul laburist Chris Bryant a folosit privilegiul parlamentar pentru a dezvălui, de asemenea, că Abramovici își vinde casa din Marea Britanie și un alt apartament, spunând în Camera Comunelor că miliardarul rus este „îngrozit să nu fie sancționat".

Abramovici încearcă să intermedieze pacea între Rusia și Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al patronului lui Chelsea, citat de Sky News.

Miliardarul ruso-israelian a predat sâmbătă „administrarea și grija" lui Chelsea către administratorii fundației clubului, într-o mișcare menită să protejeze clubul de pe Stamford Bridge.

Se pare că acum, bărbatul în vârstă de 55 de ani încearcă să contribuie la încetarea invaziei Rusiei în Ucraina.

„Pot să confirm că Roman Abramovici a fost contactat de partea ucraineană pentru sprijin în vederea obținerii unei rezolvări pașnice și că de atunci încearcă să ajute", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Abramovici pentru agenția de presă PA.

„Având în vedere miza, vă rugăm să ne înțelegeți de ce nu am comentat nici situația ca atare, nici implicarea sa. Vă mulțumim".

×
Subiecte în articol: roman abramovici