x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Român prins la furat, ucis de un italian de 81 de ani

Român prins la furat, ucis de un italian de 81 de ani

18 Iul 2013   •   15:27
Român prins la furat, ucis de un italian de 81 de ani
Sursa foto: gazetaromaneasca.com

Un italian de 81 de ani a împuşcat şi ucis un român, în timp ce acesta, împreună cu doi complici, îi jefuiau casa, după ce îi legaseră soţia, informează gazetaromanească.com.

Nicolae Valentin Bărbat, de 36 de ani, împreună cu alţi doi români, au pătruns în noaptea de sâmbătă, 29 iunie, într-o vilă de pe via Nomentana, din Roma, aflată în proprietatea lui Ilario D'Apollonio, un afacerist în domeniul construcţiilor, de 81 de ani. Bărbatul se afla într-o cameră de la etaj, în momentul în care a auzit alarma. Soţia sa se afla la parter, în acel moment.

Octogenarul, care îşi luase pistolul cu el, spune că a coborât mai întâi în grădină, unde a tras câteva focuri de armă pentru a speria hoţii, apoi a intrat în casă şi a văuzut că soţia sa de 76 de ani era legată şi avea un căuş în gură. Octogenarul a deschis iar focul, trăgând spre cei trei hoţi care se aflau în încăpere. Un glonţ l-a atins în spate pe Nicolae Valentin Bărbat, ucigândul. Ceilalţi doi hoţi au reuşit să fugă.

"Am tras pentru a-i speria, voiam să-mi apăr soția. Dacă îți sechestrează soția în fața ta, o leagă și îi pun pistolul la cap, în gură, ce faci?", a declarat octogenarul, anchetat în prezent pentru omor calificat.

Vila lui Ilario D'Apollonio avea nu numai alarmă, dar şi un panou pe care era desenat un revolver şi apărea avertismentul: "Atenţie la câine şi la stăpân".

Octogenarul a chemat poliţia după incident. Carabinierii au găsit cadavrul lui Nicolae Valentin Bărbat în grădina casei. Lângă vilă, aceştia au mai găsit un autoturism Ford Mondeo cu numere româneşti, în interiorul căruia se găseau câteva cagule.

Pe 1 iulie, carabinierii au anunțat că i-au arestat şi pe ceilalţi doi suspecţi de jaf, G.R.C., de 24 de ani, și P.G., de 35 de ani, ambii români şi cu antecedente penale. 

×
Subiecte în articol: romani italia hoti jaf roman ucis roma