x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe România, acuzată de comisarul Oettinger

România, acuzată de comisarul Oettinger

de Şerban Mihăilă    |    06 Sep 2018   •   13:50
România, acuzată de comisarul Oettinger
Sursa foto: Mauro Bottaro/EU

Proiectul european este în „pericol de moarte”, din cauza unor adversari din interiorul şi exteriorul UE, a susţinut, ieri, comisarul european pentru buget, Günther Oettinger, citat într-un articol publicat de Politico.eu.

El a apreciat că o aprobare rapidă a viitorului cadru bugetar multianual al UE de către liderii naţionali şi de către Parlamentul European va arăta dacă Europa mai este capabilă de acţiune în faţa unor asemenea provocări. „În opinia mea, proiectul este în pericol de moarte”, a spus comisarul Oettinger, în timpul unui eveniment organizat marţi seară la Bruxelles de către Asociaţia federală a serviciilor de asistenţă non-statutară din Germania. „Unii din interiorul Europei doresc să-l slăbească sau chiar să-l distrugă - Polonia, Ungaria, România, guvernul Italiei”, a susţinut el mai departe. Comisarul european a mai apreciat că UE este în pericol şi din cauza unor autocraţi ce recurg la războaie şi agresiuni, menţionându-i pe preşedintele rus, Vladimir Putin, pe cel turc, Recep Tayyip Erdogan, şi pe „inteligenţii chinezi”. Mai mult, Günther Oettinger a spus că nici guvernul ţării sale, adică guvernul german, nu arată suficient entuziasm pentru UE, în special în chestiunea bugetului.

 

Oettinger a declarat că rămâne o întrebare deschisă dacă Berlinul doreşte să se alăture unui grup de ţări membre ale UE, care pledează pentru un buget european mai mic.

 

Comisarul Günther Oettinger provine din rândul creştin-democraţilor cancelarului Angela Merkel.

×