x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe România, la Expoziţia Mondială 2010

România, la Expoziţia Mondială 2010

20 Mai 2009   •   00:00

Pregătirile pentru Expoziţia Mondială 2010, eveniment care se va desfăşura în metropola chineză Shanghai, sunt în toi, se arată într-un comunicat al Ministerului român de Externe.



Potrivit documentului, la sediul Consulatului General al României de la Shanghai a avut loc deschiderea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei organizate pentru proiectarea, executarea, amenajarea şi demolarea Pavilionului României la Expoziţia Mondială 2010. Comunicatul MAE precizează că "spaţiul expoziţional principal va fi dedicat prezentării civilizaţiei urbane, culturii şi tradiţiilor bogate, a potenţialului natural, precum şi a celorlalte elemente care fac din România, o ţară unică în peisajul european, în timp ce spaţiul dedicat evenimentelor culturale (scena) va găzdui spectacole live de folclor, balet şi dans contemporan, teatru non-verbal, muzică de cameră şi instrumentală, interpretări vocale, de la canto la muzică modernă. În sala de conferinţe vor fi găzduite seminarii specializate sau pentru publicul larg, promovând schimburile economice şi comerciale, turismul, cooperarea ştiinţifică. Va exista de asemenea un  restaurant cu specific românesc".

Expoziţia va dura 184 de zile, în perioada 1 mai - 31 octombrie 2010. Organizatorii se aşteaptă la participarea unui număr de peste 200 de ţări şi organizaţii internaţionale şi la peste 70 de milioane de vizitatori. Tema expoziţiei este "Un oraş mai bun, o viaţă mai bună".

×
Subiecte în articol: externe