x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMÂNII şi bulgarii care vor rezidenţă în Marea Britanie ar putea fi amprentaţi

ROMÂNII şi bulgarii care vor rezidenţă în Marea Britanie ar putea fi amprentaţi

24 Mar 2013   •   11:38
ROMÂNII şi bulgarii care vor rezidenţă în Marea Britanie ar putea fi amprentaţi
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Marea Britanie are în vedere o nouă măsură împotriva cetăţenilor români şi bulgari care ar dori să emigreze în insulă, din 2014 - scrie cotidianul The Telegraph. Este vorba de introducerea unor permise de rezidenţă biometrice. Pentru a obţine aceste carduri, românii şi bulgarii ar putea fi forografiaţi, amprentaţi şi li se va înregistra electronic semnătura.

Premierul David Cameron este aşteptat să susţină săptămâna viitoare un discurs despre emigraţie, prin care va încerca să convingă electoratul că luptă pentru a împiedica accesul românilor şi bulgarilor în Marea Britanie, anul viitor.

Un responsabil din guvernul britanic a declarat săptămâna aceasta, citat de BBC, că nu ştie câţi români şi bulgari vor veni în ţara sa după ridicarea restriucţiilor pe piaţa muncii, în 2014. Eric Pickles, secretar de stat pentru Comunităţi şi guvernare locală a spus că nu are încredere în cifre şi că este de părere că va fi vorba de circa 13.000 de emigranţi. "Guvernul nu poate decât să monitorizeze emigranţii", a spus secretarul de stat.




×