x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românii sunt chemaţi să o susţină pe Daimantela

Românii sunt chemaţi să o susţină pe Daimantela

de Anca Aldea    |    16 Mai 2010   •   00:00

Mai mulţi lituanieni şi britanici au iniţiat o campanie pe internet prin care cheamă lumea întreagă să o susţină pe Deimantela, micuţa lituaniană vândută de propria-i mamă pedofililor. Oamenii protestază împotriva deciziei unui tribunal care a acordat câştig de cauză în favoarea mamei pentru preluarea custodiei copilului. Daimantela urmează să ajungă în custodia mamei în cursul dimineţii de luni, 17 mai. Tatăl fetiţei, ajuns erou naţional la sfârşitul lui 2009, a murit într-un incident bizar în urmă cu o lună.

VÂNĂTORUL DE PEDOFILI
Povestea dramatică a copilei a ajuns să fie cunoscută la finele anului trecut când tatăl său Drasius Kedys a şocat întreaga lume ucigând cu sânge rece două dintre persoanele vinovate de violarea fetiţei sale. A executat-o pe mătuşa Deimantelei, Violeta Naruseviciene, care, împreună cu mama fetiţei, o duceau pe micuţă la partidele de sex ale pedofililor. L-a ucis pe judecătorul Jonas Furmanaviczius, omul care i-a molestat copilul şi poate că avea să mai facă nişte victime dacă cineva nu i-ar fi venit de hac.

Drasius Kedys a trimis aproximativ 200 de scrisori şi tot atâtea DVD-uri cu mărturia fetiţei sale, în care aceasta spunea că a fost agresată sexual de trei persoane, între care judecătorul sus-amintit şi alţi doi bărbaţi. Pachetele trimise de Kedys au ajuns inclusiv la Parlamentul European, la presa europeană şi toate partidele politice din Lituania, iar povestea tatălui disperat de a-şi apăra copilul şi de a i se face dreptate a făcut rapid înconjurul lumii. În scurt timp, pe numele său a fost emis un mandat internaţional de arestare ­ îi ucisese deja pe Violeta şi pe Jonas.

Câteva luni mai târziu, în aprilie 2010, Drasius Kedys, vânătorul de pedofili, a fost găsit mort. Potrivit versiunii oficiale, bărbatul avea 0,37% alcool în sânge şi a murit de frig. Cu toate acestea, unul dintre cei mai cunoscuţi criminalişti din Lituania, dr Ruta Gajauskaite, a găsit câteva inadvertenţe: de exemplu, a declarat că o astfel de cantitate de alcool nu ar fi rămas în trupul neînsufleţi timp de patru zile, aşa cum a arătat poliţia. Doctorul s-a mai întrebat şi de ce cadavrul nu se afla în poziţia embrionului din moment ce, potrivit Poliţiei, Drasius a murit îngheţat de frig.

Potrivit versiunii neoficiale prezentate pe pagina Facebook a unui grup de susţinători ai vânătorului de pedofili, după ce cadavrul a fost găsit la 30 de kilometri de oraşul lituanian Kaunas, a fost transportat la morgă şi etichetat "Necunoscut". După câteva zile, surorile lui Drasius au identificat cadavrul şi au observat, pe el, mai multe vânătăi şi semne de tortură. Ele au atras atenţia asupra procedurilor stângace ale Poliţiei: asupra lui Drasius a fost găsit un pistol cu care, se pare, au fost ucise cele două victime.

Cu toate acestea, trupul neînsufleţit a fost mutat din locul unde a fost găsit iniţial, iar Poliţia nu a deschis imediat o anchetă, preferând să uite cadavrul la morgă pentru mai mult timp. Mai mulţi martori oculari au declarat că pantofii lui Drasius erau curaţi în momentul în care acesta a fost găsit mort, ceea ce contrazice varianta că bărbatul se ascundea în pădurea din vecinătate.

"MERGEŢI LA AMBASADA LITUANIEI ŞI APRINDEŢI O LUMÂNARE!"
Astăzi, după ce justiţia a decis că mama fetiţei este singura în măsură să aibă custodia copilului, mai mulţi lituanieni şi britanici s-au angajat să o apere pe Deimantela cu trup şi suflet. Ei au postat mai multe mesaje pe Facebook, chemându-i la un protest paşnic pe toţi cei care doresc să o încurajeze pe fetiţă şi, implicit, să-şi exprime dezaprobarea faţă de decizia nedreaptă a justiţiei. Duminică, la Londra, Poliţia metropolitană a permis unui grup să manifesteze paşnic în faţa Ambasadei Lituaniei la Londra, iar la Kaunas în Lituania demonstraţii asemănătoare urmează să aibă loc în cursul săptămânii viitoare.

Pe pagina Facebook intitulată "În memoria lui Drasius Kedys - Vă rugăm să ajutaţi să se facă dreptate pentru familia sa", românca Mihaela Spain a postat un mesaj prin care îi asigură pe internauţi de tot sprijinul popurului român în această campanie. "Pentru a împiedica autorităţile să pună în practică decizia ticăloasă, sute de lituanieni revoltaţi stau de veghe de mai multe zile şi nopţi, instalând şi corturi în faţa casei unde locuieşte fetiţa în acest moment, cu bunicii ei.

Până în prezent au avut loc mai multe altercaţii cu Poliţia, fetiţa fiind de-a dreptul terorizată. Parcă pentru a demonstra existenţa conexiunilor în toate mediile decizionale ale acestor reţele de bestii pedofile şi homosexuale, mass-media «oficială» europeană nu relatează nimic despre tulburătorul caz. Alţi aparători ai cauzei lui Drasius Kedys, din întreaga lume, se organizează pentru proteste la ambasadele Lituaniei, oamenii fiind rugaţi să meargă să protesteze prin aprinderea de lumânări în faţa reprezentanţelor diplomatice ale unei ţări cu o Justiţie iresponsabilă, coruptă şi criminală.

Chiar în acest moment se organizează la Londra o astfel de manifestaţie. Români, mergeţi şi voi la Ambasada Lituaniei din Bucureşti, Bulevardul Primăverii 51, şi lăsaţi o lumânare aprinsă într-un protest paşnic, de solidaritate cu drama fetiţei lui Drasius Kedys", scrie Mihaela pe Facebook

×
Subiecte în articol: externe