x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a emis un mandat de arest internaţional pe numele lui Mihail Hodorkovski

Rusia a emis un mandat de arest internaţional pe numele lui Mihail Hodorkovski

23 Dec 2015   •   12:59
Rusia a emis un mandat de arest internaţional pe numele lui Mihail Hodorkovski

Rusia a emis miercuri un mandat de arest internaţional pe numele lui Mihail Hodorkovski, opozant faţă de Kremlin şi fost oligarh exilat în Europa, inculpat într-un caz de omor datând din 1998, relatează AFP.

''A fost emis un mandat de arest internaţional împotriva lui Mihail Hodorkovski'', a declarat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Comitetului rus de anchetă, Vladimir Markin.

Justiţia a ordonat, de asemenea, plasarea în detenţie a fostului preşedinte-director general (PDG) al grupului petrolier Iukos, care locuieşte în prezent la Londra, potrivit sursei.

''Mihail Borisovici (Hodorkovski) nu-şi va limita în nici un fel deplasările din cauza deciziilor vampirilor Kremlinului'', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al opozantului rus, Kulle Pispanen.

Justiţia rusă îl suspectează pe fostul patron al Iukos de a fi comandat asasinarea unui primar în Siberia în urmă cu 17 ani, acuzaţii pe care Hodorkovski le consideră ''motivate politic''. Dosarul, închis în 1998, a fost redeschis în vară de către Comitetul de anchetă, care l-a convocat la începutul lui decembrie pe Hodorkovski, fără succes, pentru un interogatoriu.

Mihail Hodorkovski a stat aproape zece ani în închisoare după arestarea sa în 2003 şi condamnarea sa pentru ''furt prin escrocherie la scară mare'' şi ''evaziune fiscală'', după care a fost graţiat de către preşedintele Vladimir Putin în 2013.

×