x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a lansat "mai mult de 480" de rachete asupra Ucrainei de la începutul invaziei - oficial SUA

Rusia a lansat "mai mult de 480" de rachete asupra Ucrainei de la începutul invaziei - oficial SUA

03 Mar 2022   •   21:30
Rusia a lansat "mai mult de 480" de rachete asupra Ucrainei de la începutul invaziei - oficial SUA
Sursa foto: Hepta

Rusia a lansat "peste 480" de rachete de "toate mărimile și de toate tipurile" asupra Ucrainei de la începutul invaziei lor în Ucraina, a declarat joi un înalt oficial american din domeniul apărării, citat de CNN.

Invazia se află în cea de-a opta zi.

"Mai mult de 230" din cele 480 de rachete „provin din interiorul Ucrainei", a precizat oficialul. "Ei au sisteme mobile, le deplasează în interiorul țării", a adăugat oficialul.

Aproximativ 160 de rachete au venit din Rusia și aproximativ 70 au fost lansate din Belarus, iar un număr foarte mic - mai puțin de 10 - au fost trase din Marea Neagră, a adăugat oficialul.

În timp ce spațiul aerian deasupra Ucrainei "rămâne contestat", SUA apreciază că "sistemele de apărare antiaeriană și antirachetă ucrainene rămân intacte" și "rămân eficiente", a precizat oficialul.

"Ei continuă să fie capabili să își piloteze avioanele și să utilizeze mijloace de apărare aeriană", a adăugat oficialul.

×