x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuză trei angajați ai ambasadei SUA de furt și solicită ridicarea imunității acestora

Rusia acuză trei angajați ai ambasadei SUA de furt și solicită ridicarea imunității acestora

09 Oct 2021   •   20:30
Rusia acuză trei angajați ai ambasadei SUA de furt și solicită ridicarea imunității acestora
Sursa foto: Agerpres

Rusia a cerut ambasadei SUA la Moscova să ridice imunitatea diplomatică a trei dintre angajații săi suspectați că au furat lucruri de la un cetățean rus, a anunțat agenția de presă Interfax, citând Ministerul de Externe, conform Reuters.

În cazul în care Statele Unite vor refuza să le ridice imunitatea diplomatică, cei trei angajați vor trebui să părăsească imediat Rusia, a precizat Ministerul de Externe.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul rus de Externe a declarat că o propunere a Congresului american de expulzare a 300 de diplomați ruși din Statele Unite ar duce la închiderea facilităților diplomatice americane din Rusia, dacă va fi pusă în aplicare.

Senatorii americani democrați și republicani l-au îndemnat marți pe președintele Joe Biden să expulzeze diplomați ruși dacă Moscova nu eliberează mai multe vize pentru diplomați americani.

Interfax, citând o sursă din cadrul forțelor de ordine din Rusia, a relatat mai devreme vineri că trei cetățeni americani de la ambasada din Moscova, aflați sub influența alcoolului, au furat un rucsac de la un cetățean rus pe 18 septembrie.

Poliția din Moscova i-a identificat pe cei trei bărbați ca fiind militari ai Corpului de pușcași marini al SUA cu vârste cuprinse între 21 și 26 de ani, a relatat Interfax, citându-l pe purtătorul de cuvânt al poliției, Vladimir Vasenin.

Ambasada SUA nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ridicarea imunitatii