x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 340. Rușii acuză forțele ucrainene că au atacat deliberat un spital, iar 14 oameni au murit

Război în Ucraina, ziua 340. Rușii acuză forțele ucrainene că au atacat deliberat un spital, iar 14 oameni au murit

de Redacția Jurnalul    |    29 Ian 2023   •   05:40
Război în Ucraina, ziua 340. Rușii acuză forțele ucrainene că au atacat deliberat un spital, iar 14 oameni au murit
Sursa foto: Hepta

Ministerul rus al Apărării a acuzat sâmbătă forțele ucrainene de atacarea unui spital din regiunea Lugansk, în urma căreia 14 oameni ar fi murit și 24 ar fi fost răniți, transmite Reuters.

Sâmbătă dimineața, în orașul Novoaidar, „forțele armate ucrainene au atacat în mod deliberat clădirea unui spital” cu un sistem de rachete cu lansare multiplă HIMARS de fabricație americană, a precizat ministerul într-un comunicat.

Conform acestuia, 14 persoane au fost ucise și 24 au fost rănite. Este vorba de pacienți și de personal al spitalului.

„Un atac deliberat cu rachete asupra unei unități medicale civile active cunoscute este, fără îndoială, o crimă de război gravă din partea regimului de la Kiev”, a adăugat ministerul.

Nu a existat un răspuns imediat la acuzații din partea Ucrainei, iar Reuters nu a reușit să verifice în mod independent informațiile.

„Toți cei implicați în planificarea și executarea acestei crime vor fi găsiți și trași la răspundere”, a mai transmis ministerul rus, care a precizat că medicii civili și militari lucrau în spital de mai multe luni, tratând populația locală și soldații.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lugansk spital ucraina Rusia racheta