x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuză Ucraina că pregătește o provocare la centrala nucleară de la Zaporojie

Rusia acuză Ucraina că pregătește o provocare la centrala nucleară de la Zaporojie

18 Aug 2022   •   15:40
Rusia acuză Ucraina că pregătește o provocare la centrala nucleară de la Zaporojie
Sursa foto: Hepta

Rusia precizează că nu a adus arme grele la centrala nucleară de la Zaporojie iar Ucraina pregătește o provocare în zonă, scrie Reuters.

"Subliniem că forțele ruse nu au desfășurat arme grele în incinta centralei şi în zonele învecinate. Se află acolo doar unităţi ce asigură securitatea", transmite Ministerul rus al Apărării.

Instituția acuză Kievul că pregătește o provocare la centeală în data de 19 august, în timpul vizitei secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

Centrala nucleară de la Zaporojie este cea mai mare din Europa și se află sub controlul armatei ruse din luna martie 2022 dar este operată în continuare de personal ucrainean.

În ultimele săptămâni au avut loc bombardamente asupra acesteia pentru care cele două părți se acuză reciproc, existând un real pericol de dezastru nuclear.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut stabilirea unei zone demilitarizate în jurul centralei. Oficialul Națiunilor Unite se întâlnește astăzi cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu cel turc Recep Tayyip Erdogan.

×
Subiecte în articol: incendiu penitenciar arad