x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia adoptă Acordul de la Paris pentru combaterea schimbărilor climatice

Rusia adoptă Acordul de la Paris pentru combaterea schimbărilor climatice

23 Sep 2019   •   20:30
Rusia adoptă Acordul de la Paris pentru combaterea schimbărilor climatice

Premierul Dmitri Medvedev (foto) a semnat luni un decret privind adoptarea de către Rusia a Acordului de la Paris, din 2015, privind schimbările climatice, transmite DPA.

Acordul menit să reducă ritmul încălzirii globale a intrat în vigoare în 2016. Până la sfârşitul secolului, încălzirea ar trebui să fie sub două grade Celsius faţă de nivelurile din era pre-industrială.

Rusia se numără printre semnatarele acordului, însă nu l-a ratificat. Ca parte a acordului, Moscova se angajează să conserve pădurile, precizează decretul semnat de Medvedev, cu data de sâmbătă.

Autoritatea de mediu a Federaţiei Ruse a declarat, luna aceasta, că ritmul de creştere a temperaturii la nivelul ţării este de 2,5 ori mai rapid decât media mondială. În ultimii patru ani, s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi de când există date meteorologice, a arătat Ministerul Mediului de la Moscova pe site-ul său de internet. Din 1976, creşterea medie a temperaturii în Rusia a fost de 0,47 grade pe deceniu, faţă de 0,17-0,18 grade la fiecare zece ani, la nivel global.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: acordul de la paris