x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia anchetează torturarea mai multor militari în Ucraina

Rusia anchetează torturarea mai multor militari în Ucraina

14 Apr 2022   •   16:35
Rusia anchetează torturarea mai multor militari în Ucraina

Comitetul de Anchetă de la Moscova a deschis dosare penale pentru torturarea mai multor militari ruși în Ucraina, scrie Reuters.

Organismul afirmă că mai mulți soldați ruși care au fost luați prizonieri de forțele ucrainene sunt deținuți de serviciul  de securitate al țării în mod ilegal. Aceștia au căzut în mâinile ucrainenilor în timpul opreațiunilor din Zaporojie şi Nikolaev.

"Ruşii au fost supuşi violenţelor fizice şi torturii pentru a fi forţaţi să dea explicaţii false despre condiţiile reale ale detenţiei lor ilegale în sedii ale Serviciului de Securitate al Ucrainei, precum şi despre operaţiunea militară specială", transmite instituția.

Directorul Comitetului de Anchetă, Aleksandr Barstrîkin, a mai decis cercetarea bombardamentelor forţelor ucrainene asupra civililor din republica separatistă Lugansk, în timpul evacuării prin regiunea vecină Harkov.

Autoritățile de la Kiev spune că verifică informațiile privind felul în care sunt tratați prizonierii de război şi va ancheta orice încălcări ale legii.

Totodată, la începutul războiului, au fost publicate de către forțele ucrainene imagini pe rețelelel de socializare cu prizonieri ruși care erau umiliți. Amnesty International a atras atenția asupra acestui aspect. 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina prizonieri de razboi tortura