x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia arde: o echipă de salvare americană a sosit la Moscova

Rusia arde: o echipă de salvare americană a sosit la Moscova

10 Aug 2010   •   00:00

O echipă de salvare americană, specializată în situaţii de urgenţă, a sosit luni la Moscova pentru a da o mână de ajutor autorităţilor ruse ce luptă cu focuri de pădure gigantice, a anunţat Washingtonul.



O echipă a Biroului de asistenţă pentru ţări străine, pregătită să facă faţă unei catastrofe, (Office of Foreign Disaster) a participat la primele întâlniri cu experţii ruşi ai luptei antiincendii pentru a evalua mijloacele necesare şi a ajuta autorităţile de la Moscova, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Philip Crowley.

Aceste întâlniri urmează unei convorbiri telefonice purtate vineri între secretarul de stat american Hillary Clinton şi omologul său rus Serghei Lavrov, în timpul căreia Statele Unite "au oferit ajutorul (lor) Rusiei pentru a lupta contra acestor focuri îngrozitoare", adăugat el. Crowley a indicat printre altele că Departamentul de Stat este pe punctul de a evalua cererea, formulată de ambasada sa la Moscova, de a evacua copiii şi pe alţi membri ai familiilor personalului diplomatic american care sunt în prezent incomodaţi de fumul ce planează asupra capitalei ruse.

Moscova este sufocată de săptămâna trecută de un fum înţepător şi toxic şi un responsabil al primăriei a recunoscut luni că numărul de decese a trecut de la mai puţin de 400 la în jur de 700 pe zi, notează Agerpres. Focul uriaş de pădure a făcut până acum 52 de morţi, potrivit unui bilanţ oficial. Incendiile se situau luni în districte la o distanţă între 70şi 135 de kilometri sud-est de capitala rusă.

×
Subiecte în articol: externe