x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin va participa prin videoconferinţă la summitul BRICS

Vladimir Putin va participa prin videoconferinţă la summitul BRICS

de Redacția Jurnalul    |    19 Iul 2023   •   23:00
Vladimir Putin va participa prin videoconferinţă la summitul BRICS
Sursa foto: Hepta

Administraţia de la Moscova a confirmat, miercuri, că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va participa personal la summitul BRICS, precizând însă că liderul de la Kremlin va fi prezent prin videoconferinţă.

"Preşedintele Putin a decis să participe prin videoconferinţă la summitul BRICS. Va fi o participare totală la reuniune. Iar ministrul de Externe, Serghei Lavrov, va fi prezent personal la summit", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia Interfax.

Summitul Grupului puterilor economice emergente - Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud (BRICS) - este programat în perioada 22-24 august la Johannesburg.

Anterior, Preşedinţia Afircii de Sud a anunţat că Vladimir Putin nu va fi prezent la reuniune, în condiţiile în care este vizat de un mandat de arestare emis de Curtea Penală Internaţională (CPI). "Printr-o decizie luată prin comun acord, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, nu va participa la summit, dar Rusia va fi reprezentată de către ministrul de Externe, Serghei Lavrov", a anunţat Vincent Magwenya, purtătorul de cuvânt al preşedintelui sud-african, Cyril Ramaphosa.

Africa de Sud ceruse o derogare pentru a evita arestarea lui Vladimir Putin în baza mandatului emis de Curtea Penală Internaţională din cauza deportărilor copiilor ucraineni.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: BRICS summit Vladimir Putin