x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia continuă să comaseze tehnică militară la graniţa cu Ucraina

Rusia continuă să comaseze tehnică militară la graniţa cu Ucraina

29 Iun 2014   •   16:12
Rusia continuă să comaseze tehnică militară la graniţa cu Ucraina

Agenţia de presă ucraineană Unian informează că Rusia continuă să comaseze tehnică militară la frontiera cu Ucraina şi la graniţa administrativă a Ucrainei cu Crimeea, peninsulă ucraineană anexată în martie de Moscova.

În ultimele 24 de ore au continuat să vină convoaie cu tehnică militară la frontiera ruso-ucraineană, iar separatiştii din Est au făcut noi încercări de a bloca acţiunile unităţilor de grăniceri ucraineni, anunţă site-ul oficial al Serviciului frontierei de stat al Ucrainei, confom Agerpres.

Mai devreme, în cursul nopţii de 27 spre 28 iunie, la un punct de control al forţelor armatei ruse în zona regiunii Herson a apărut un nou lansator de rachete Grad şi un sistem antirachetă sol-aer de tipul S-300. O rachetă antiaeriană portabilă şi un tun au fost văzute pe o poziţie mai în faţă, conform agenţiei de presă menţionate.

O coloană auto a Serviciului Frontierei de Stat al Ucrainei, împreună cu unităţi ale armatei regulate, a fost atacată sâmbătă dimineaţă în regiunea Lugansk cu arme de foc, în timp ce mine, amplasate la sol din timp, au început să explodeze. Grănicerii au respins atacul, dar doi dintre ei au fost răniţi şi mai multe maşini şi echipamente din coloană au fost distruse. În aceeaşi zi, într-un atac distinct, a fost rănit un alt grănicer ucrainean, în pofida armistiţiului prelungit vineri de către preşedintele ucrainean Petro Poroşenko până luni în Est. Mai înainte, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, declarase că nu este vorba de nicio concentrare de trupe ruse la graniţa ruso-ucraineană, de unde unităţile militare s-ar fi retras deja în conformitate cu ordinul dat de liderul de la Kremlin, ci de măsuri întreprinse pentru securizarea graniţei dintre cele două state, în condiţiile în care s-au multiplicat semnificativ cazurile de încălcare a acesteia.

×
Subiecte în articol: ucraina tehnica militara Rusia