x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia critică administrația Trump pentru „retorica agresivă” față de Coreea de Nord

Rusia critică administrația Trump pentru „retorica agresivă” față de Coreea de Nord

15 Sep 2017   •   15:49
Rusia critică administrația Trump pentru „retorica agresivă” față de Coreea de Nord

Rusia a condamnat lansarea de către Coreea de Nord a rachetei balistice deasupra teritoriului Japoniei, însă a criticat, de asemenea, și administrația Trump pentru rolul „agresiv” pe care l-a jucat în declanșarea crizei, scrie The Independent.

Ministrul de externe al Rusiei a condamnat testul Coreei de Nord și l-a catalogat drept „ilegal”, însă a adăugat: „Din păcate, retorica agresivă este singurul lucru care vine de la Washington”.

„În Rusia, suntem profund îngrijorați în legătură cu aceste lansări menite să provoace și care continuă să crească tensiunile. Evident, demonstrarea faptului că poziția noastră este că astfel de lansări sunt inacceptabile este cel mai tangibil lucru pe care îl putem face”, a spus purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitry Peskov.

Ministrul de externe al Chinei a condamnat ultimul test făcut de Coreea de Nord și a cerut ca toate părțile să caute un dialog pentru reducerea tensiunilor. Purtătorul de cuvânt Hua Chunying a spus reporterilor, vineri, că situația din peninsula coreeană rămâne „complexă, sensibilă și severă”.

Hua Chunying a cerut tuturor să evite acțiunile care ar putea inflama tensiunile și a adăugat că Republica Chineză, principalul partener economic al Coreei de Nord și aliat diplomat, nu deține cheia pentru rezolvarea conflictului.

×