x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia ar fi desfășurat peste 420.000 de militari în regiunile ocupate din Ucraina

Rusia ar fi desfășurat peste 420.000 de militari în regiunile ocupate din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    10 Sep 2023   •   23:00
Rusia ar fi desfășurat peste 420.000 de militari în regiunile ocupate din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Moscova ar fi desfășurat peste 420.000 de militari în regiunile ocupate din sud-estul Ucrainei, potrivit unui general de informații ucrainean, citat de AFP.

"Federaţia Rusă a concentrat peste 420.000 de soldaţi în teritoriile noastre ocupate temporar, printre care și Crimeea. Această cifră nu include Garda naţională rusă şi alte structuri speciale însărcinate cu menţinerea puterii de ocupaţie pe teritoriile noastre", a spus Vadim Skibiţki, şef adjunct al serviciilor de informaţii din Ministerului Apărării de la Kiev.

Totodată, forțele ruse au atacat din Crimeea infrastructura portuară din sudul Ucrainei, în ultima perioadă. 
"Drone desfăşurate în Crimeea sunt folosite împotriva porturilor noastre Ismail şi Reni, prin care cerealele ucrainene au fost transportate prin Marea Neagră până la ieşirea Rusiei din acordul de la Istanbul, în iulie 2023", a explicat acesta.

De asemenea, viceministrul Apărării, Ganna Maliar, a spus că ruşii au vrut să recucerească zonele din regiunea Harkov, eliberate în urmă cu un an de forțele ucrainene
"Vor să-şi ia revanşa. Sarcina lor în est este să ne deconcentrăm forţele, astfel încât să nu le putem centraliza în zona Bahmut, unde avansăm cu succes", a precizat Maliar.

Forțele ruse sunt superioare numeric și tehnic. 
"Trebuie să recunoaştem că inamicul este puternic, că are mai mulţi oameni şi mai multe arme. Numai săptămâna trecută, armata rusă a tras aproape 400.000 de obuze, în timp ce noi putem folosi doar de 8 ori mai puţină muniţie", a detaliat oficialul ucrainean.

 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina razboi