x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia infirmă zvonurile privind mobilizarea generală pentru conflictul din Ucraina

Rusia infirmă zvonurile privind mobilizarea generală pentru conflictul din Ucraina

13 Sep 2022   •   14:47
Rusia infirmă zvonurile privind mobilizarea generală pentru conflictul din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Nu există discuții despre mobilizarea generală pentru operațiunea specială din Ucraina, spune purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

''Pentru moment nu, nu există o discuţie despre asta'', a răspuns acesta la o întrebare adresată de un parlamentar rus. Totodată, referitor la contraofensiva ucraineană la Harkov, oficialul a precizat că cetățenii ruși îl sprijină în continuare pe președintele Vladimir Putin 

''Ruşii îl sprijină pe preşedinte şi acest lucru este confirmat de dispoziţia oamenilor. Oamenii sunt strâns uniţi în jurul deciziilor şefului statului. Referitor la celelalte puncte de vedere, la puncte de vedere critice, atât timp cât ele rămân în interiorul legii, acesta este pluralismul, dar linia este foarte, foarte subţire, oricine trebuie să aibă foarte mare grijă aici'', a afirmat Peskov.

Totodată, armata rusă a efectuat bombardamente pe toate fronturile împotriva forțelor ucrainene, pe care la acuză că torturează civilii din zonele recucerite. 
''Forţele aeriene, balistice şi ale artileriei ruse efectuează lovituri masive contra unităţilor forţelor armate ucrainene în toate zonele operaţionale'', a transmit Ministerul rus al Apărării.

Loviturile au avut loc în zonele Sloviansk, Konstantinivka şi Bahmut, din estul Ucrainei, în regiunile sudice Nikolaev şi Zaporojie, şi la Harkov.
 

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia mobilizare generala