x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe RUSIA lanseaza SASE SUBMARINE NOI in Marea Neagra!

RUSIA lanseaza SASE SUBMARINE NOI in Marea Neagra!

de Dan Constantin    |    15 Iul 2015   •   09:11
 RUSIA lanseaza SASE SUBMARINE NOI in Marea Neagra!
Sursa foto: QShot/Getty Images/iStockphoto

O serie de sase submarine Diesel electrice intra in componenta Flotei Marii Negre, a anuntat comandantul Marinei Ruse, amiralul Viktor Chirkov.Programul de constructie se incheie in 2016, doua submarine aflandu-se deja in baza de la Novorosiysk,din anul 2014 a precizat ziarul armatei, Krasnaia Zvezda.

In cadrul proiectului 636.3 al treilea submarin a ridicat pavilionul in 3 iulie iar a patra unitate a fost lasata la apa, ele urmand sa fie livrate pana la sfarsitul anului 2015.

Submarinele din aceasta clasa au un deplasament de 3950 t la scufundare, o adancime de imersiune maxima de 300m, viteza de deplasare 20 noduri ,autonomie de 45 de zile fiind deservite de un echipaj de 52 militari.

Sunt echipate cu 6 tuburi lans torpile si au sisteme radio si navigatie performante. Submarinele provin din clasa Warszawianka( codul NATO le defineste in clasa Kilo) modernizate prin reducerea zgomotului, marirea puterii motooarelor si electronica de detectie.

Publicatia citata mentioneaza ca Turcia are in dotare 14 submarine la Marea Neagra si in Mediterana, cresterea capacitatii de lupta a flotei ruse din Marea Neagra nefiind o cursa de inarmare ci o echilibrare de forte.

Romania are in dotare un submarin din clasa KILO(proiect 636) livrat de Rusia in 1985, care a efectuat misiuni pana in 1996. El este supus unui program multianual de modernizare.  

×